HemNyheterElias Fransson-Ingholt blev VM-tvåa i jujutsu

Elias Fransson-Ingholt blev VM-tvåa i jujutsu

Sin hittills främsta prestation svarade 19-årige Elias Fransson-Ingholt, Nybro Kampsportcenter för under helgen genom att bli tvåa i åldersklassen U 21 vid världsmästerskapen. Han tävlade i viktklassen 69 kg vid detta mästerskap, som avgjordes i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

– Under vägen fram till VM-finalen vann Elias Fransson-Ingholt två matcher på poäng samt en, då motståndaren gav upp. I finalen gick Elias Fransson-Ingholt en tuff match, som länge var ytterst jämn. Motståndaren, som var från Förenade Arabemiraten, kunde till slut vinna med 2-0. Trots detta är VM-silvret Elias hittills i särklass främsta merit. Som kuriosa kan nämnas att han inte lyckades alls vid junior-EM för tre veckor sedan, men det gick alltså betydligt bättre vid VM, säger Emil Gustafsson i Nybro Kampsportcenter.

Här är Elias Fransson-Ingholt i överläge vid en av VM-matcherna i Abu Dhabi.

Seriös satsning

Det är inte särskilt förvånande med denna VM-framgång för Elias Fransson-Ingholt, som satsar oerhört seriöst, då han utöver träningspassen hemma i Nybro även hinner med att träna med klubben Apex i Kalmar. Det brukar bli 10-12 pass i veckan för hans del. Inget lämnas med andra ord åt slumpen. Efter studentexamen i våras började han jobba på Posten och ska vara där fram till årsskiftet.

USA-äventyr i tre månader

Sedan ska Elias Fransson-Ingholt åka till USA och vara där under perioden januari-mars för att träna intensivt och därmed komma väl förberedd inför nya utmaningar.

Det var nära självklart att Elias Fransson-Ingholt valde att satsa på jujutsu, då det finns traditioner inom familjen. Både hans far Martin Ingholt och farbrodern Johan Ingholt tidigare nådde betydande framgångar.

Vidare kan nämnas att Elias Fransson-Ingholt vid internationella tävlingar ställer upp i ungdomsklassen upp till 21 år och i viktklassen 69 kilo, medan han vid nationella tävlingar startar i vuxenklassen.

Vid prisutdelningen i samband med VM står tvåan Elias Fransson-Ingholt till vänster om segraren.

Redan rutinerad

– Jag är inte förvånad över Elias Fransson-Ingholt lyckades ta detta VM-silver, eftersom han redan skaffat sig värdefull rutin och detta tillsammans med den hårda träningen ger alltså resultat, säger Emil Gustafsson, som verkligen är stolt över Elias senaste framgång.

Grattis Elias till VM- silvret!

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT