HemNyheterValtersson & Wickström jubilerar med öppet hus den 22 november

Valtersson & Wickström jubilerar med öppet hus den 22 november

I 20 år har Tandläkarna Valtersson och Wickström funnits på Bangatan 8. Detta firar de med att bjuda in till ett öppet hus den 22 november och låta allmänheten se kliniken, tävla, bjuda på bubbel samt visa sin nya digitala avtrycksscanner m.m.

När kurskompisarna från tandläkarutbildningen Anders Wickström och Tommy Valtersson en dag i början av 1991 fick erbjudandet att överta Arrlands tandläkarklinik i Nybro tvekade de inte en sekund. 1998 blev också Dahlmans del ledig och då övertog de även den.  Nu snart 30 år senare driver de med stor framgång Tandläkarna Valtersson och Wickström fast i andra lokaler på Bangatan 8.

Modernt och fräscht

– Fram till 1999 fanns vi på Hornsgatan i Nybro och när ombyggnaden av fd. Munksjös Wellfabrik stod färdig och det fanns en lokal ledig bredvid ICA Kvantum slog vi till, berättar Tommy.

– Eftersom det bara var fönster på ena sidan av lokalen var det viktigt att bygga en öppen klinik för två team med tio medarbetare. Man kan säga att vi tror oss vara bland de första klinikerna att jobba i s.k. öppna ljusa landskap med en gemensam holk i mitten för hygien och sterilhantering.

– För oss är det betydelsefullt med en klinik som är modern och fräsch, och det får vi ofta höra från våra patienter att den är, säger Anders och Tommy stolt.

– Nya behandlingsstolar köpte vi in för några år sedan och vi har de modernaste utrustningarna för att kunna prestera bästa vård. Viktigt är också vidareutbildning för både oss tandläkare och övrig personal för att hänga med i utvecklingen.

Hela familjen

Valtersson och Wickström ingår i Praktikertjänst som är en koncern inom privat tand- och sjukvård i Sverige. De erbjuder allt från förebyggande tandvård till operationer av implantat på plats.

– Hela familjen är dessutom välkommen till oss. Vi är en av få privata tandläkarpraktiker i denna region som erbjuder detta, säger Anders.

– Vårt yrke är mycket socialt och teamen lär känna patienterna väl. Vi har ett gott rykte och det märker vi främst genom alla nya patienter vi får både från Nybro och andra närliggande kommuner.  Trots ett stort tryck går det att få en tid för undersökning hos oss inom en månad, vilket är jätteroligt. Fast händer det något akut kan vi oftast fixa det samma dag, säger de båda.

22 november

Fredagen den 22 november blir det 20 årsjubileum med ett öppet hus på kliniken.

– Det kommer hända massor av kul saker denna dag. Vi får bl.a. besök av tandtekniker och personal från Oral B. Det blir en kul tävling med fina priser och vi bjuder på bubbel. Dessutom är vi stolta att kunna visa upp vår nya digitala avtrycksscanner, som ska underlätta mycket när kronor och bryggor skall framställas. Varmt välkomna till oss, vi håller öppet mellan kl. 11.00 och 16.00, hälsar Anders, Tommy och övrig personal hos Valtersson och Wickström.­

POPULÄRT