HemNyheterInner Wheel firade 50 år och delade ut stipendier

Inner Wheel firade 50 år och delade ut stipendier

Festligt med god mat, lotteri, historik, musik med Eds orkester och stipendieutdelning till två framgångsrika tjejer.

Så var fredagskvällen för de 34 kvinnor som kommit till Cafe Hos Oss i Pukeberg för att fira Inner Wheel Nybro-Emmabodas 50 årsjubileum. Med under kvällen var även kvinnor från vänorten Sölvesborg samt Kalmar och Linköping.

– Stipendieutdelning är nytt för oss. Vi tycker att det är kul att få uppmärksamma duktiga tjejer och ger därmed en gåva till Nybro Draghundklubbs ordförande Sussi Grönberg och friidrottstjejen Jonna Lundgren, berättade Eila Medin president i Inner Wheel.

Festkommittén som ordnat med Inner Wheels 50-årsjubileum. Fr.v. Lena Cid Norling, Irén Danielsson Hult, Inger Fransson och Gunilla Fransson. (Saknas på bild gör Inge-Marie Johansson).

Under kvällen hölls även en kul och uppskattad tillbakablick av Lena Cid Norling från året då klubben bildades. Dessutom delades en gåva ut till hedersmedlemmarna Astrid Jonés och Anna-Kristina Blomqvist.

Nybro-Emmaboda Inner Wheelklubb grundades 1969 och har ett 40 tal medlemmar. De träffas varje månad mellan september och maj för föredrag, studiebesök och gemenskap. Vid varje träff samlar de in pengar och har lotteriförsäljning. Pengarna delas sedan ut till olika projekt.

MARINE ARVIDSSON

Fakta Organisationen Inner Wheel:

Inner Wheel är en världsomfattande organisation för kvinnor med mottot: Vänskap, hjälpsamhet och internationell förståelse. De startade 1924. De stödjer både internationella, nationella och lokala hjälp-projekt. På det internationella planet stödjer alla klubbar i världen ”Happier Futures” Ett projekt för att ge barn ett bättre liv. Nationellt är det föräldralösa flickor i Garissa, Kenya och inköp av narkotikasökhundar till svenska tullverket, som hjälper till att stoppa narkotikan vid våra gränser.


POPULÄRT