HemNyheterHos lyhörda Stjärnurmakarna är ingenting omöjligt

Hos lyhörda Stjärnurmakarna är ingenting omöjligt

– Redig service hos oss är att vi fixar det mesta och tar självklart hem det klockmärke du vill ha om det inte finns i vår butik. Vi har även ett brett sortiment av smycken och utvalda dopgåvor. Ingenting är omöjligt för oss, frågan är fri, berättar Anders Ritter som tillsammans med sin syster Marie Johansson driver Stjärnurmakarna med butiker i både Nybro och Kalmar.

I höst är det 25 år sedan Anders Ritter blev ägare till klockaffären, som funnits i olika regier i Nybro i över 100 år. I samband med övertagandet från pappa Roland profilerade butiken om sig till Stjärnurmakarna, som är en fristående kedja och numera finns på ett 40-tal platser i Sverige.

Marie började jobba i butiken 2003 och blev 2010 delägare när de även öppnade en butik i Kalmar. I personalstyrkan finns också Janna Hultqvist som varit med i fem år och Britt-Louise Jivetorp som jobbat sedan sommaren 2018.

– Det är lätt att hitta till oss. Butiken har funnits på Fabriksgatan vid torget i Nybro sedan början av 1970-talet. Vi önskar att vi hade en mer handikappanpassad entré men det löser vi genom att gå ut till de kunder som inte kan ta sig in, säger Marie.

Brett sortiment

Hos Stjärnurmakarna finns ett brett sortiment av märken från bl.a. Gant, Seiko, Casio, G-Shock och Garmin.

– Nu har vi även fått in nya modeller från populära Mockberg. Försäljningen av väggur och väckarklockor ökar med tanke på att man vill slippa mobilen vid kudden, säger Anders.

Nya modeller från populära Mockberg finns nu hos Stjärnurmakarna.

När det gäller smycken finns massor att välja mellan för både killar och tjejer.

– Vi samarbetar med Guldbolaget i Bergkvara när det gäller förlovnings- och vigselringar samt Svedbom & co när det gäller guldsmycken i övrigt. Dessutom köper vi ditt gamla guld när du vill sälja det, berättar Marie.  

Återvinn

– Hos oss kan du även återvinna dina gamla silversmycken. Vi samarbetar med CU Jewellery som tillvaratar dem och tillverkar nya till sin egen kollektion, säger Janna.

– En annan samarbetspartner är Blomdahls Medical när det gäller att ta hål i öron och näsa på ett säkert sätt.

Lagar och fixar

– Redig service hos oss är också att snabbt kunna få hjälp med batteribyte, laga en kedja som gått av eller något annat som inte fungerar. Vi har ett stort och brett nätverk med kunskaper som gör att vi snabbt kan fixa reparationen. Vid reparationer av större väggur kan vi erbjuda att hämta och lämna dem i hemmet. Batteri byter vi i butiken medan du uträttar något annat ärende på stan, säger Anders.

– Du har alltid öppet köp och bytesrätt hos oss, så att du i lugn och ro kan fundera över köpet hemma, säger Janna.

– Vi erbjuder alltid att göra ett fint paket av ditt köp och det är en service som är mycket omtyckt speciellt nu i juletid, säger Britt-Louise.

– Ibland deltar vi på olika kundkvällar hos föreningar och modevisningar där vi visar våra produkter. Under tjejkvällarna brukar vi ha någon av våra leverantörer hos oss och det är mycket populärt.

25 års jubilerar

Torsdag till söndag firar Stjärnurmakarna i Nybro sitt 25-årsjubileum med massor av festliga priser, tävlingar och gåvor.  Under torsdagen är det extra öppet till kl. 20.00 och de avslutar med ballongchansrabatt under skyltsöndagen, då de även bjuder på glögg, kaffe och tårta.

Lyhörda

– Hos Stjärnurmakarna tar vi oss tid för varje kund och hjälper dig lösa ditt presentproblem. Saknas det något är vi lyhörda och gör vårt yppersta för att ta hem det. Vi hoppas våra kunder uppskattar den service vi erbjuder på hemmaplan i Nybro, och hälsar både gamla och nya kunder välkomna till oss, avslutar Anders, Marie, Janna och Britt-Louise.

Välkomna att fira 25-årsjubileum med oss, hälsar Britt-Louise, Marie, Janna och Anders.

POPULÄRT