HemNyheterBred kunskap och personlig service hos anrika Grattes

Bred kunskap och personlig service hos anrika Grattes

November månads NybroExtra är på väg hem i alla hem. Julskyltning, Black Friday, tävlingar och massor av läsning om Nybrobor. I vår serie ”Redig Nybroservice” har vi varit hos Grattes och Stjärnurmakarna. Nedan kan ni läsa vad som är ”redig service” hos anrika Grattes.

Med ett brett sortiment från många välkända varumärken är Grattes en unik butik, som är måna om att alltid ge en bra personlig service.

I över 80 år har Grattes familjeföretag klätt upp invånaren i Nybro med omnejd. Här finns kläder till damer och herrar, tjejer och killar och även ett mindre sortiment till barn mellan 1-14 år. De ingår inte i någon kedja utan är helt fristående att göra sina inköp från någon av de 60 olika leverantörer de har. Flera märken byts ut varje år, men storsäljare som Gant, Peak Performance, Hettemarks, Object, Dranella och Jack&Jones finns kvar.

– Viktigast för oss är att erbjuda en bra personlig service och hjälpa till att hitta det perfekta plagget för just dig, säger Pontus Gratte som tillsammans med broder Niklas nu är tredje generationen Gratte som äger och driver butiken vidare.

– Vi siktar alltid på att ha en bra mix av kläder som kunderna efterfrågar. Här finns även skor och väskor i ett mindre sortiment, säger Niklas.

– Finns inte din storlek hemma så kan vi genom att se leverantörens lager direkt erbjuda att beställa hem varan med vändande leverans.

Uppläggning byxor

– En annan redig service som är mycket omtyckt är att vi erbjuder uppläggning av dina jeans och chinos som du köper hos oss. Oftast kan vi sy medan du väntar eller uträttar ett annat ärende under en stund, säger Pontus.

– Många vill också ha sitt inköp inslaget i ett fint paket, så det fixar vi gärna, säger Niklas.

– Istället för hemlåning erbjuder vi alltid öppet köp och bytesrätt hos oss, så att du i lugn och ro kan fundera över köpet hemma, säger Pontus.

Event

– Ibland deltar vi på olika tjejkvällar, modevisningar och har egna modekvällar i butiken under våren och hösten då vi visar våra kläder och skor. Vi finns även på sociala medier och visar nyheter och tips dagligen, berättar Niklas.

Hos Grattes kan lämna dina gamla jeans, som de sedan återvinner eller skänker till Human Bridge. Du får sedan rabatt när du köper ett par nya.

Återvinn dina jeans

– Hos oss kan du också lämna dina gamla jeans, som vi sedan återvinner eller skänker till Human Bridge. Du får rabatt av oss när du köper ett par nya. En insats för både miljön, behövande och plånboken, säger Pontus.

Uthyrning

– Vet du om att det finns både smoking och frack att hyra hos oss. Det var vanligare förr när de flesta ungdomar skulle bära frack vid studentbalen. Men servicen finns kvar hos oss ännu. Det går givetvis bra att köpa en ny för att kunna ha vid flera tillfällen. Vi har olika förslag och hjälper till att hitta en passande till dig.

Mera öppet

Idag arbetar sex personer hos Grattes vid torget. Ahmad, Tanja, Kristina, Anitha, Niklas och Pontus. På lördagarna håller de alltid extra öppet till klockan 15.00.

– Vi har märkt att många är glada över den extra timmen vi håller öppet. Ofta är det personer som är ute efter ett sista minuten plagg, och då finns vi alltid till hands för att hjälpa till. Att ge bra och snabb service ger oss nöjda och glada kunder som återkommer så att Grattes kan fortsätta att ekipera kunder i många år framöver, säger Pontus och Niklas.

POPULÄRT