HemNyheterNybrotjejen Moa släpper sin första singel

Nybrotjejen Moa släpper sin första singel

22-åriga Moa Erlandsson, artisten bakom Hilma är en sångerska och låtskrivare från Nybro som alltid sysslat med musik.  Som 14-åring skrev hon sin första “riktiga” låt, ”Fallen Angel”, som hon tävlade med i P4 nästa 2014. Efter detta har hon skrivit flera låtar och alltid drömt om att få släppa sin egen musik. Nu är det dags! Moas första singel, Breathing Is Harder In Space, släpps idag fredag 15 maj under namnet Hilma och finns att ladda ner från Spotify.

– Låten handlar om att ändra sig själv för någon och att tappa bort sig själv i en relation. Det är en radiovänlig poplåt som jag skrev just runt frasen “Breathing Is Harder in Space”, berättar Moa. 

Idag är Moa tjänstledig från jobbet som undersköterska för att kunna studera musik på Högalids folkhögskola. Det är också där hon skrivit låten Breathing Is Harder in Space. Låten är producerad och mixad av Samuel Novek på Novek Productions, och mastrad av Olof Eveborn på Luvehult Records.

På skolan har även många andra låtar blivit till, som också kanske släpps som singlar i framtiden.

– Jag är en poppig tjej som inspireras mycket av bl.a. Molly Sanden, Miriam Bryant och Billie Eilish, säger Moa.

– Nybro är bra stad. Min musiklärare på Paradisskolan Klas Eriksson har alltid hjälpt mig. Och jag har även haft ett starkt stöd via Kulturskolan där jag varit med och bl.a.spelat gitarr sedan jag var liten. Jag har fått en trygghet som gör att jag vågar utmana mig själv att fortsätta med musiken, säger Moa.

Utbildningen på folkhögskolan avslutas den 29 maj.

– I framtiden hoppas jag kunna kombinera mitt arbete inom vården med att skriva musik och vara ute och giga på olika tillställningar som bröllop, kalas, begravningar men också som trubadur, hälsar Moa.

POPULÄRT