HemMånadens TårtaTårta till suveräna ambulanssjuksköterskorna Johan och Peder

Tårta till suveräna ambulanssjuksköterskorna Johan och Peder

Denna vecka delar vi ut en tårta till ambulanssjuksköterskorna Peder och Johan som den 11 februari hjälpte Sussi Sandberg Andersen och Sebastian Nilssons dotter till världen i hemmet. Motiveringen lyder:

”Vi vill att Peder Örnestig och Johan Molin från Nybro räddningstjänst får en tårta. Den 11 februari tog de emot vår dotter som föddes hemma i hallen tidigt på morgonen. Vi ringde 112 klockan 05.00, 17 minuter senare kom ambulansen och klockan 5.32 är hon född. Vi är otroligt tacksamma för det lugn de hade i en sådan pressad situation. Vi var aldrig oroliga för de inte skulle ha koll på läget. Vår dotter föddes fullt frisk och är nu en glad flicka på drygt 3 månader, som heter Luna. När Corona är över vill vi i familjen gärna komma och hälsa på er”.

NybroExtra träffar Peder och Johan utanför räddningstjänstens lokaler. De blir mycket glada över uppskattningen och berättar att det inte är varje vecka de hjälper till med förlossningar i hemmen även om det har skett en 7-8 gånger för dem båda under åren på ambulansen.

Johan har jobbat inom räddningstjänsten sedan 1991 och varit på ambulansen sedan 2011. Peder har jobbat på ambulansen sedan 1999.

– Vi har ett jobb som man aldrig vet vad man får vara med om under arbetspasset och när det sker. Det bästa är att hjälpa till och finnas för de som behöver oss. Det förgyller ytterligare när det går bra, som det gjorde när Sussi och Sebastians dotter föddes. Och de är välkomna att hälsa på oss framöver, säger Peder och Johan.

– Vi har även en otrolig gemenskap kollegor emellan, vilket gör vår arbetsplats extra bra. Därför tar vi varsin tårtbit nu, och lämnar resten till de som jobbar under helgdagen, hälsar grabbarna.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT