HemNyheterTvåbarnsfamilj ska bygga nytt i Hanemåla

Tvåbarnsfamilj ska bygga nytt i Hanemåla

Idag onsdag är NybroExtras septembernummer på väg hem i brevlådan till er som bor i Nybro och Emmaboda kommun. 

Månadens tema är Bygga och Bo i Nybro. Där kan ni bl.a. läsa om hur renoveringstankarna gått kring Stora hotellet som snart är klart, om makarna Quist som sålde villan och köpte bostadsrätt och om NBAB som bygger 40 lägenheter på Grönadalsgatan. I tidningen och nedan läser ni också om familjen Appelqvist som bygger ny villa i Hanemåla.

I sommar ska makarna Ida och Kent Appelqvist med barnen, femårige Liam och tvååriga Leya flytta till en ny villa i området Flundran, Hanemåla. Detta är något familjen verkligen ser fram emot.

–För nio år sedan köpte jag en mindre villa på 75 kvadratmeter i Södra Bondetorp och bara tre månader senare träffade jag min blivande fru Ida vid en utekväll i Kalmar, berättar Kent Appelqvist.

Det ena gav det andra och snart flyttade de ihop, gifte sig och har fått två barn. I sammanhanget kan nämnas att Kent Appelqvist är elektriker och att Ida Appelqvist jobbar som behandlingspedagog i Smedby.

–Villan i Södra Bondetorp var i minsta laget och eftermassor av jobb har den byggts ut med 105 kvadratmeter. Jag har gjort det mesta av utbyggnaden.

Den aktuella villan ligger naturskönt och i för sig trivs familjen Appelqvist där, men samtidigt vill man ha något helt nytt.

En dröm går i uppfyllelse

Både Ida och Kent Appeqvist har länge burit på en dröm, nämligen att bo i ett helt nytt hus, vilket också blir fallet i sommar.

–Jag ska göra eljobben och en del mindre insatser som golvläggningen, men vill inte offra kvällar och helger på den nya villan och därmed försaka min fru och våra båda barn. När vi flyttar in ska allt vara klart!

Både Ida och Kent Appelqvist anser var en nackdel med att bo i Södra Bondetorp då det handlar om trafikmiljön. När barnen blir äldre ska ge sig ut på egen hand för att cykla till kompisar och fritidsaktiviteter.

–För att ta sig till Nybro måste man antingen passera 25:an som är oerhört hårt trafikera eller cykla via Svartbäcksmåla där gatubelysning saknas till stor del. I Hanemåla är trafiksituationen en helt annan och på goda grunder kan man räkna med att våra barn får nära till sina kompisar.

Villan är såld

I sammanhanget kan nämnas att villan i Södra Bondetorp är såld, vilket i sin tur innebär att paret Appelqvist kan sätta in en del av förtjänsten i det nya boendet i Hanemåla.

Det var rätt läge att sälja. Dessutom har vi fått en drömtomt i Flundran med Svartbäcksmåla fritidsområde inpå knutarna. Vår nya villa har en yta på 200 kvadratmeter och vi ser verkligen fram emot att flytta in i sommar. För oss är det en självklarhet att bo i villa och att därmed bland annat ha tillgång till en trädgård. Nu är det bara att vänta tills flyttlasset går framöver, säger Kent Appelqvist med instämmande av sin fru Ida Appelqvist.

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT