HemMånadens TårtaTårta till härliga Pia - barnens favorit

Tårta till härliga Pia – barnens favorit

–Vi skulle vilja nominera Pia Lindgren Kivilompolo som städar på Gammelgårdens förskola till att få månadens tårta, säger Frida och Jonas Jonsson med barnen Kajsa och Bibbi. Motiveringen lyder:

” Pia är så härlig, omtänksam, hjälpsam och glad. Hon gör verkligen det lilla extra varje dag i sitt jobb och låter barnen vara delaktiga i städningen med sina små städredskap. Är det något barn som vill ha hjälp med att tex ta på sig en prinsessklänning så hjälper hon barnen med det också! Barnen älskar henne och det verkar som att hon tycker om barnen också. Hon svarar på alla barnens frågor och barnen får lära sig att ta hand om lokalerna ihop med Pia! Vilken inspirationskälla! Så otroligt kul att det är just du som städar på Gammelgården Pia”!

NybroExtra överraskar Pia i tamburen på en av Gammelgårdens avdelningar. Hon blir mycket glad och rörd över nomineringen.

Pia som kommer från Norrbotten flyttade för några år sedan till Nybro för att studera på Riksglasskolan. 

– Jag har alltid gillat att jobba med händerna, och då gärna med glas. Nu går det dock sämre för glasbruken vilket är tråkigt. Jobbet som lokalvårdare på Gammelgården har jag haft i två år och här trivs jag mycket bra. Det är så roligt att gå till jobbet varje dag. De härliga barnen är ofta med och det är så kul att de vill hjälpa till, säger Pia och visar en liten städmopp som barnen brukar få använda.

– De som är här på Gammelgården idag ska få smaka på tårtan, så långt det räcker, hälsar Pia glatt och tackar än en gång.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT