HemMånadens TårtaTårta till omtänksamma Jessica - en fin förebild för många människor

Tårta till omtänksamma Jessica – en fin förebild för många människor

  Jag vill nominera min granne Jessica Joelsson, som har ett hjärta av guld. 

Detta säger Anna Sandgren och motiveringen lyder:

 ” Efter 17 år som grannar har även en djup vänskap vuxit fram. Hon har ett hjärta av guld och hon finns där för alla som behöver. Omtänksam, omhändertagande och engagerad fru, mamma och vän som ofta sätter andras behov före sina egna. Detta visar sej bl.a. i hennes ideella arbete för organisationen  ”Operation Smile”! Många länder i världen har Jessica besökt som volontärarbetare. Att frivilligt åka till andra sidan jordklotet med syftet att göra livet lite drägligare för en annan medmänniska…det är stort! En fin förebild…”

NybroExtra åker hem till Jessica för att överräcka tårtan. Hon blir mycket förvånad och väldigt rörd över att bli uppmärksammad på detta sätt. Hon både gråter och skrattar gott och ger sin härliga granne Anna en varm kram.

– Vi har så roligt ihop och våra barn har vuxit upp tillsammans. Nu förstår jag varför du är här just nu, för inte ska du låna kanel, säger Jessica till Anna.

–Jag jobbar som sköterska på resursenheten i Kalmar. På fritiden arbetar jag ideellt i ”Operation Smile”, som är en organisation för barn med läpp-, käk- och gomspalt. Detta gör jag för att kunna hjälpa andra och göra skillnad i länder utanför Sverige, där folk inte har det lätt. Det handlar inte bara om leenden utan om att förändra barns möjligheter, så att de lär sig att prata ordentligt och kan gå i skolan. Nu har jag inte kunnat resa på ett tag pga. pandemin, men när det blir läge åker jag igen, säger Jessica.

– Tårtan delar jag självklart med min och Annas familj, säger en glad, rörd och mycket tacksam Jessica.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT