HemMånadens TårtaEntusiastiska och flitiga Nils-Erik och Pär fick en tårta

Entusiastiska och flitiga Nils-Erik och Pär fick en tårta

–Jag och mina kollegor på avdelning C på Kvarnbacken har en nominering till månadens tårta, berättar Anna Karlsson i ett mail till redaktionen. Motiveringen lyder som följer;

”Vi som jobbar på avdelning C på Kvarnbacken vill skicka ett enormt stort tack till Nils-Erik Karlsson, som på ideell basis med hjälp av Pär Sandgren byggt vår fantastiskt fina rosenbåge till innergården! De har lagt ner stort engagemang för att planera och strukturera bygget och har sedan ägnat mycket fysiskt arbete för att detta skulle bli verklighet. Aldrig har vi personal känt oss så tacksamma och tårögda. Stort tack återigen, ni är helt fantastiska! ”

NybroExtra beger sig till Kvarnbacken där vi med hjälp av personalen stämt möte för att få träffa Nils-Erik och Pär. De är inbjudna för att kolla hur allt blev med planteringen av rosorna som tillkommit sedan de avslutade sitt bygge för ca två veckor sedan.

Nils-Erik och Pär blir överraskade och tar glatt emot tårtan.

– Det har varit fantastiskt roligt att få hjälpa till med detta. Jag hade besökt avdelningen vid ett flertal tillfällen och klurat på hur den fina innergården skulle se ut med en rosenbåge. Jag gjorde en enkel skiss och sedan ringde jag min kompis Pär och undrade om han hade lust att hjälpa till och förverkliga idén, berättar Nils-Erik.  

–Jag tvekade inte. Nils-Erik och jag har arbetat med många projekt genom åren, allt från när vi jobbade på Kährs till Friskis&Svettis nya lokaler, säger Pär. 

–Tanken med rosenbågen var att rama in ingången till utegården och att rosorna som planterats ska slingra sig runt bågen. Den fortsatta skötseln av dessa överlåter vi dock till personalen. Det har varit en del jobb, men det var det värt för vi är mycket nöjda med resultatet och glada att även alla andra är det. Vem vet, kanske blir det fler byggen av rosenbågar framöver, säger Pär och Nils-Erik.

– Fast nästa projekt blir att bygga ett växthus hemma hos mig, tillägger Pär.

– Tårtan delar vi självklart med personal och boende här på avdelningen idag.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT