HemNyheterSuccé för Hittaut i Nybro – 43 618 km motionerades

Succé för Hittaut i Nybro – 43 618 km motionerades

–Nybro Orienteringsklubbs sex månader långa tävling Hittaut blev en stor succé och utökas nästa år med fler kontroller och till en annan ort i kommunen, berättar Pahn Gardhem, Ros-Marie Karlsson och Thomas Bohman från klubben. 

Det var i våras som Nybroklubben anslöt sig till orienteringsprojektet Hittaut, som arrangerats av Svenska orienteringsförbundet sedan 2017. Syftet med aktiviteten är att få folk att röra på sig, dygnet runt, leta checkpoints och upptäcka riktiga guldkorn, alldeles runt hörnet. Vem som helst kan vara med ung som gammal och även om du har ett funktionshinder eller går med barnvagn. 

NybroExtra träffar gruppen i Nybro Orienterings klubbstuga för att få en summering av deras första säsong.
– Vi är mycket nöjda med de 642 deltagare som vi lockat ut i Nybro med app och kartan. Från början hade vi 50 kontrollpunkter och ökade dessa till 81 vid två tillfällen i somras. Under den sex månader långa perioden har 21 809 kontrollpunkter registrerats via appen och sammanlagt har det motionerats 43 618 kilometer fördelat på 16 356 timmar berättar Pahn, som har statistiken på sin dator.

Expanderar 2021

–Orienteringsklubben har Nybro kommuns stöd och vi vet redan nu att vi kommer utöka till en annan ort i kommunen nästa år, så att fler invånare kommer att hitta ut till sevärda platser lokalt. Deltagarna vill också få fler checkpoints och det kan vi också lova kommer utökas varje månad. Förhoppningen är även att få fler företag och sponsorer att vara med 2021. De som varit med i år har varit mycket positiva, säger Thomas. 

–Redan i början av året kommer jag också att vända mig till idrottslärarna, som lagom till vi startar igen nästa år kan få klassuppsättningar av materialet för att ha på idrottslektionen, säger Ros-Marie.

Succéår

– Det har verkligen varit en succé i år med Hittaut. Även Nybro Orienteringsklubbs andra aktiviteter ”Skoj på hoj” och ”Naturpasset” har fördubblat deltagarantalet i år, vilket är jättekul. Kanske coronapandemin gjort att många velat delta för att aktiviteterna är utomhus, men vi hoppas locka ännu fler 2021, då förhoppningsvis utan någon pandemi som pågår. Hittaut startar igen måndagen den 3 maj, hälsar gänget från Nybro Orienteringsklubb.

POPULÄRT