HemNyheterSlalombackarna snart åkbara

Slalombackarna snart åkbara

Minusgrader och snö till mångas glädje. Nybro slalomklubb arbetar intensivt med att göra slalombackarna åkbara. Barnbacken är den som kommer öppnas först. Förhoppningsvis redan nu i helgen.

-I barnbacken där vi har två repliftar finns nu gott om snö och backen ska prepareras under eftermiddagen, berättar Patrik Couchér, från Nybro slalomklubb. 

-Vi hoppas kunna öppna backen imorgon, lördag.

På grund av corona kommer antalet skidåkare att behöva begränsas.

För att ha snökanonerna igång behöver det vara runt tre minusgrader under minst ett halvt dygn och det är Nybro slalomklubbs medlemmar som hjälps åt med arbetet.

Även i den större slalombacken produceras konstsnö för fullt och eventuellt kommer backen att vara åkbar nästa vecka. I så fall startar klubben sina träningsgrupper och slalomskola för de lite mer vana åkarna. Ambitionen är att även komma igång med skidskola för nybörjare längre fram. Det kan bli aktuellt att öppna backen för allmänheten nästa helg.

Patrik Couchér hoppas på mycket vintersport i Svartbäcksmåla men har en uppmaning.

-Många vill åka pulka i slalombacken och det är inte tillåtet. Att åka pulka när snökanonerna är igång är farligt. Därför får pulkaåkare hålla till i den fina pulkabacken istället.

POPULÄRT