HemNyheterBil och transport är temat i månadens NybroExtra som är på väg...

Bil och transport är temat i månadens NybroExtra som är på väg hem i alla hem

Idag dimper dagens NybroExtra ner i brevlådan. Tänd ett ljus, sätt på lite kaffe, ta fram en kaka. Kanske bjud in en granne och kolla samtidigt. Bläddra på, läs, titta, känn igen, inspireras och ha en riktigt fin stund. Det är du absolut värd! Temat denna månad är Bil och Transport blandat med mycket mera. Här är några lästips från mig.

• Det finns lyckliga stunder. Och så finns det otroligt fantastiska ögonblick att bara njuta av! Jag tänker så klart på Tjejkvällen i början av oktober. Efter den viktiga och medmänskliga försiktigheten under pandemin så kändes det som om kvinnorna i våra nejder var först ut att återta full glädje i livet. De kom från alla håll, möttes i vårt vackra centrum, bara för att trivas tillsammans. Hur trevligt vi hade ser ni på bilderna i tidningen.

• Inget är vackrare än kärleken och det vill vi spegla i serien Så träffades vi. Denna gång handlar det om det strävsamma paret Åsa Holst-Storm och Oskar Storm. De berättar hur deras blickar möttes i en bok- och skivaffär i Lund.

Bilminnen

• Får vi bjuda på en resa bakåt i tiden? NybroExtra var en nyfödd tidnings-bäbis 1981, så varför inte ägna en stund detta jubileumsår åt att minnas alla profiler och försäljningsställen vi mött när vi köpt bil i Nybro. Och mackarna där vi fyllde på bensin eller diesel. Missa inte våra härliga bilder från vårt arkiv inne i tidningen. Det är en del av månadens tema som är Bilen.

• Där får vi också träffa Andreas Karlsson. Rally har alltid varit drömsporten för honom.

 –Flytta på dig mormor, ja det var vad 4-årige Andreas sa för att kunna ha bra sikt när han för första gången var med mamma, morfar och mormor för att kolla folkrace när mammas kusin körde. Sedan dess har intresset för bilsporten varit gränslös. 

• Fem år har hunnit gå för Janne hos Madesjö Bilverkstad. Det firar han mitt i däckbytartider. Det rullar på av bara farten i bilverkstaden på Emmabodavägen. Sedan 2016 har Janne Wöllecke varit delägare och han blev ensam ägare till 2020. 

• LS Lastbilar AB har haft verksamhet på Granitvägen i Nybro under ett år, men är redan trångbodda. Målsättningen är att få tillgång till större lokaler. VD Gunnar Larsson är optimist inför framtiden och hoppas även att kunna utöka personalstyrkan.

• Ett genuint intresse för äldre bilar och motorer har Roy Jonsson i Agebo. Nyligen åkte han till  Norrköping och köpte en pärla. En ljusgrön Morris Minor av 1954 års modell!

  • Trägen vinner som bekant och i årets älgjakt dröjde det till den tredje jaktdagen innan Månsamåla-Östra Bondetorps jaktlag kunde fälla en älgtjur. Det var faktiskt jaktledaren Jonas Gillsjö, som var skytt.

.

Kram på er! LOA

POPULÄRT