HemMitt HusdjurSöta kattungarna Maja och Helix samt självständiga Stella

Söta kattungarna Maja och Helix samt självständiga Stella

Hos familjen Nielsen bor tre katter. Stella och kattungarna Helix och Maja.

Familjen har haft flera katter under åren och när Isabella och Nathalie var små fanns två katter i familjen. 

-De blev 19 och 20 år, berättar Nathalie.

Efter några år utan katt blev saknaden för stor och familjen fick en kattunge av goda vänner. Tyvärr blev katten sjuk och avlivades. Nästa katt tog familjen över när en kompis dotter blivit allergisk. 

-En kväll kom den inte hem och nästa dag fick vi veta att den blivit påkörd av en bil i närheten av vårt hus, berättar Nathalies och Isabellas mamma Josefine.

För två år sedan flyttade Stella till familjen och blev snabbt en högt älskad familjemedlem.

Stella är en självständig katt som helst vill vara utomhus och mest kommer hem för att äta.

I somras såg Josefine en annons om att Kattkommando syd sökte ägare till kattungar. Det var fem ungar i kullen och det blev svårt för Nathalie och Isabella att välja ut en kattunge.

-Det är lite pappas fel att det blev två, för han sa att om vi inte kunde välja en fick vi välja två istället, ler Isabella, som direkt fastnade för den enda flerfärgade kattungen i kullen.

Hon fick namnet Maja och Nathalie valde en av de svartvita katterna.

-Han är lite galen och far runt i full fart så det passade med Helix, som karusellen på Liseberg, säger Nathalie.

Båda kattungarna är väldigt sällskapliga och tycker om att bli klappade men gillar också att springa och leka och ibland river de ner saker i farten.

-De är bra på att klättra och igår knyckte Helix en bit bacon när vi lagade mat, berättar Isabella. 

-De kommer ofta in i våra rum på kvällarna och vill busa och pussa en i ansiktet, så ibland får vi till slut stänga dörrarna så vi ska kunna sova, säger Nathalie. 

Nathalie och Isabellas hjälps åt att sköta om katterna och ge dem mat, borsta pälsen och rengöra kattlådor. Än så länge är kattungarna inomhus men planen är att även de ska få gå ut så småningom, men inte förrän efter vintern.

Familjen hade hoppats att även Stella skulle vilja vara hemma mer när det finns kattsällskap i familjen och det tycker de att hon gör, även om hon tycker att nykomlingarna emellanåt är ganska jobbiga. Kattungarna är däremot väldigt nyfikna på Stella och följer henne intresserat med blicken när hon är i närheten. 

Förutom att klappa och gosa med katterna så leker Nathalie och Bella mycket med dem och har även byggt egna små hinder som katterna hoppar över.

-De tycker det är roligt, men man behöver locka dem med en godis, säger Isabella. 

Nathalie och Isabella är överens om att det allra bästa med att ha katter är att de är gosiga och alltid kommer och möter en när man kommer hem från skolan. 

JOSEFINE LINDMAN

POPULÄRT