HemMånadens TårtaTårta till kreativa och engagerade läraren Karolina

Tårta till kreativa och engagerade läraren Karolina

Vårdnadshavare till eleverna i åk 6 Paradisskolan vill hylla läraren Karolina Lang med tårtan ”För att du är värd det”. Motiveringen lyder:

 Klasslärare Karolina i åk 6 Paradisskolan i Nybro har ett stort engagemang när det gäller all kreativitet som är kring henne i klassen. bland annat tävlingen ”På egna ben” – en utmaning som gick ut på att barnen skulle ta sig till och från skolan dels för att klara av att ta sig på egen hand och stärka självförtroendet, dels minska bilskjutsandet för en trivsammare närmiljö runt skolan. Klassen ställde helhjärtat upp på detta och vann för ett par veckor sedan tävlingen. Att som klasslärare, engagera barnen i sådant som är viktigt, tycker vi alla föräldrar är oerhört värdefullt och det är Karolina och hennes kollegor mycket bra på. Samtidigt är de alltid en trygghet för våra barn.”

NybroExtra har med hjälp av föräldern Susanna Eriksson och trygghetspedagogen Henrik Folkesson bestämt tid på skolan då vi kan överraska Karolina. 

–Är det till mig? Ska jag bli intervjuad inför hela klassen nu? säger en glad och förvånad Karolina som är i full färd med att starta upp NO lektionen.

Karolina kommer från Kalmar och har arbetat som lärare på Paradisskolan i drygt ett år. Denna klass är hennes första årskull här i Nybro där de nu är inne på andra läsåret.

–Det var verkligen en överraskning och som sagt är det min första klass i Nybro och jag trivs mycket bra här, säger Karolina. 

Projektet ”på egna ben” var de med i efter en förfrågan från Erika Gülich Nybro Kommun och det hölls bland mellanstadieklasser i kommunen.

–När jag går in för något vill jag göra det ordentligt, så jag är så glad att eleverna antog utmaningen och samlade poäng genom att gå, cykla och åka kommunalt till skolan vilket resulterade i att vi blev vinnare.

–Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt. Det sker alltid något nytt varje dag. Just nu har vi inga ytterligare kreativa projekt planerade i närtid eftersom vi koncentrerar oss på de nationella proven.

– Jag har många jag kan dela tårtan med. Om det blir kollegor eller elever bestämmer jag efter lektionen, avslutar en tacksam Karolina.  

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT