HemNyheterVinnarna från sopbils-SM på plats under ett extra öppet hus

Vinnarna från sopbils-SM på plats under ett extra öppet hus

Fordons- och Transportprogrammet höll för ett par veckor sedan ett extra öppet hus. Framtida högstadieelever med föräldrar samt andra nyfikna fick träffa lärare och elever som visade upp skolans lokaler. Dessutom var före detta elever och två nyblivna svenska mästare från sopbils-SM på plats.

Eleverna pratade varmt om allt roligt de lär sig och gör tillsammans, hur lugnt det är att få vara i egna lokaler en bit från huvudbyggnaden samt alla bra lärare som finns på Fordons- och Transportprogrammet.  

En av eleverna är Linus Helgesson, som är i full färd med att köra truck.

–Jag trivs jättebra här. Det är en lugnare miljö här i egna lokaler, som ligger en bit från den stora skolbyggnaden där vi bara är när vi äter och har en del lektioner, säger Linus som ska jobba som lastbilschaufför när han är färdigutbildad.

Linus Helgesson är i full färd med att köra truck. Han berättar att han ska bli lastbilschaufför när han är färdigutbildad.

Mekar och övar

I verkstaden håller Linus Jonsson, Jesper Lindblad och Melker Erlandsson på och monterar och mekar.

–Ibland finns möjlighet att meka med vår egen bil, vilket är jättebra, säger Jesper.

–Dessutom är det bra att få övningsköra under tiden vi går denna utbildning, för att kunna ta körkort när vi fyller 18 år, säger Melker.

Linus Jonsson, Jesper Lindblad och Melker Erlandsson monterar och mekar med en bil.
–Ibland finns möjlighet att meka med vår egen bil, vilket är jättebra, säger Jesper.

I rummet med simulatorn hittar vi Erik Rolfsson och tidigare eleven Robin Rylander.

–I körsimulatorn tränar vi på att köra lastbil virtuellt. Det låter och vibrerar precis som när man kör lastbil på en vanlig väg, vilket är jättebra, säger Erik.

Tidigare elever

På plats var även flera gamla elever som visade upp sina fordon i de företag de arbetar för idag. En av dem var Simon Engström, som efter sin gymnasietid fick anställning hos Widéns, där han idag kör från KLS i Kalmar till Göteborg ett par gånger i veckan.

–Jag hade en mycket rolig tid här i Nybro och är tacksam för att jag valde Åkrahällskolan och allt jag fått lära mig här, säger Simon.

Före detta eleven Simon Engström trivdes mycket bra på Åkrahällskolan. Idag jobbar han som chaufför på Widéns.

Svenska mästare

Sally Nilsson och Bobby Stenberg var också på plats under öppna huset där de visade upp sin sopbil. Nyligen blev de svenska mästare i sopbils-SM då de förutom att svara rätt på alla frågor även gjorde en underhållande film som visades digitalt. 

Bobby har gått på Åkrahällskolan och han minns att det var en mycket rolig och lärorik tid. 

Pia Carlsson en av lärarna på skolan är mycket stolt över sina elever.

–De är så duktiga och vi har så roligt tillsammans. Dessutom är jag extra glad att så många av våra gamla elever kommit till oss idag för att prata om sin tid på skolan och arbetsplatserna de jobbar på, för våra besökare på öppna huset, säger Pia.

POPULÄRT