HemNyheterVad är viktigare än att vara en bro i Nybro?

Vad är viktigare än att vara en bro i Nybro?

Vårt jubileumsår är på väg mot sitt slut och årets sista NybroExtra är på väg ut i brevlådorna. Tid att minnas tillbaka. Och vilket fantastiskt år det blev! Vi på NybroExtra är så glada och peppade.

Ni vet hur det är när det är dags att fylla jämnt. Man hoppas kunna göra det på ett festligt sätt, tillsammans med dem man gillar mest, och med några minnesrika blickar bakåt. Men allra helst prata om vägen framåt!

Visst har oro, försiktighet och ett virus dominerat livet för många av oss 2021. Men också vaccin, efterlängtade sprutor och fantastiska insatser av sjukvårdspersonal och vetenskapen. Vi lever i den bästa av tider.

Efter 40 år med NybroExtra har man många minnen. Vi har mötts av härliga Nybrobor med uppmuntran, energi och klokskap. Och man blundar och ler när man tänker tillbaka på alla härliga möten med folk, alla tips och glada tillrop vi fått. Att vara Nybros egen tidning ger ett fantastiskt gensvar. 

Allt startade 1981 för att vi tyckte att Nybro behövde en riktigt lokal tidning, gjord för Nybrobor, av Nybrobor i Nybro. Efterhand som åren gick har det blivit allt tydligare vilken viktig roll en väletablerad lokal tidning har. Ju mer vi hittat på tillsammans, butiker, andra lokala företag och vi, desto tydligare är det: gör man bra saker ihop blir man superstark. Jag tänker att vi blir en bro mellan hushållen i kommunen och dess företag. Ett effektivt sätt för företagen att berätta vad de kan till sina lokala kunder. Men minst lika viktigt; en chans för innevånarna i Nybro att få överblick över hur kompetent och rikt utbudet är i vår kommun. Bilden av den lokala tidningen som en bro mellan människor, jag gillar den. Vad är viktigare än att vara en bro i Nybro?

Men det finns en annan viktig aspekt på lokalt tidningsmakande. Vi ger läsarna i kommunen en gemensam upplevelse. Alla får tidningen, de kan dela minnen, möta sidor fyllda med ansikten de känner igen, de får läsa om lokala företag och butiker i annonser och text, och det är superviktigt: de ser var som är på gång framåt. Tidningen ställer sig i mitten av allt som är ”redigt” Nybroitiskt. Och det är fantastiskt att stå precis där!

Glada och förväntansfulla Nybrobor, mycket kul ihop och mer av en positiv framtidstro efter en coronaorolig tid. Det var vad vi förväntade av vårt 40-årsjubileum. Och en försiktig förhoppning att äntligen kunna arrangera den roliga Tjejkvällen igen. Det stod på önskelistan när jubileumsåret började. Så har det verkligen blivit. I november var vi som jobbar med tidningen väldigt nöjda. Två tidningar kvar till jul- och nyårsfilén. Vi tänke: kan det bli bättre? 

Så en dag kom ett snyggt brev med posten. Och vi kunde läsa något otroligt men superkul. Marine och jag var inbjudna till middag hos Landshövdingen Peter Sandwall på Residenset i Kalmar! Plötsligt mindes jag min ungdomstid fylld med idrott. Att stå på en prispall och få en medalj var alltid en fullkomlig lycka. Väl värd all träning och möda.

I landshövdingens residens i Kalmar finns bland annat själva byggnaden gjord som pepparkakshus. Landshövding Peter Sandwall och Loa Arvidsson samtalade om åren som tidningsmakare i Nybro.

Samma sak med brevet och sedan middagen hos Landshövdingen. Ok, livet är ingen tävling, men att uppskattas för jobbet vi på NybroExtra lagt ner under åren är precis som att hamna på prispallen. Ett ögonblick som visar att allt är värt mödan.

Med följande ord motiverades Landshövdingens uppskattning och den fantastiska middag:

”NybroExtra är Nybros  lokala tidning och delas ut i hela kommunen sedan 1981 tack vare Loa. Loa är också den drivande kraften bakom tjejkvällarna i Nybro och en viktig kraft för handeln i Nybro. Han har genom alla åren varit en viktig aktör i kommunen.”

Tillsammans

Jag vill verkligen dela den här uppskattningen med precis alla! Självklart gänget som gör tidningen, men minst lika mycket med alla härliga läsare i Nybro. Er glada uppskattning, era tips och ert engagemang betyder allt. Landshövdingen glömde skriva att det är vår grundtanke, hur vi gör saker tillsammans i Nybro, som är den viktigaste nyckeln. Vårt centrum kan leva om vi tillsammans gör det attraktivt och lockande för Nybroborna. Våra skickliga lokala företagare utvecklas om man är jobbar tillsammans med varandra, med sina kunder och med en engagerad kommun. Därför säger vi: tack alla härliga människor i Nybro för våra 40 år tillsammans. Landshövdingens fina ord är framför allt riktade till er!  Så känn stoltheten alla läsare, bygdens företag och alla andra vänner i Nybro. Ni är värda årets största kram!!! 

Nu finns bara en sak att göra. Gå vidare! Ta hand om glädjen. Bli ännu bättre. Nya idéer, nya upplevelser. Alltid tillsammans! 

Så fyll era glas med något som är bra för både kropp och själ. Höj dem och så skålar vi för de 40 åren vi fått ha varandra!

Och skål och grattis också Nybro stad som fyller 90 år vid årsskiftet!

En riktigt God Jul och ett Nytt Fantastiskt År!  

Loa 

POPULÄRT