HemNyheterSyskontrio från Nybro blev guldmedaljörer i SM

Syskontrio från Nybro blev guldmedaljörer i SM

När SM veckan i Piteå avslutades i söndags kunde Nybro HIF parasport i mattcurling summera både guldmedaljer och silver individuellt och 3-mannalag.

Syskonen May-Greth Gustafsson, Nils-Eric Karlsson och Lennart Karlsson spelade hem guldmedaljen i 3-manna lag. May-Greth vann även i individuella klassen dam Ö med klubbkamraten Inez Viirelä som tvåa och Nils-Eric Karlsson vann guld i individuella klassen herrar Ö. 

–Det var en rolig SM-tävling med många sporter och utövare på plats i Piteå. Det roligaste med mattcurling är att det är så socialt, man träffar mycket folk och får umgås med personer som har samma intresse. Teknik taktik och precision är tre bra egenskaper att ha som spelare, berättar May-Greth.

Mattcurling är en sport som spelas inomhus på nålfiltsmatta. Det påminner om curling med stenar som ska komma närmast mitten för att ge poäng. Sex eller fyra stenar används beroende på om man spelar individuellt eller i lag. Till skillnad från iscurling går det inte att sopa framför stenarna eller curla dem.

–För Nybro HIF sker träningarna varje tisdag 18.00-19.30 i Madesjö nya sporthall. Dit är de som vill testa välkomna för att förhoppningsvis vara med i föreningen framöver. Nu avslutas vårsäsongen i mitten av april, sen startar vi upp igen när skolorna börjar i höst. 

–Jag har spelat mattcurling sedan 2001 och vunnit många priser genom åren. Bland annat har jag 13 guld från Malmö Open och flera DM medaljer.  Jag har aldrig gått medaljlös från någon tävling än, och så länge jag tycker det är kul och orkar kommer jag fortsätta tävla, säger May-Greth.

Inez Viirelä och May-Greth Gustafsson Nybro HIF parasport, tog silver resp guldmedalj i SM klassen individuellt damer Ö i mattcurling i Piteå.

POPULÄRT