HemNyheterPatrik Selming en ”Äkta Hockeyhjälte”

Patrik Selming en ”Äkta Hockeyhjälte”

Nu står det klart vilka lokala eldsjälar inom svensk ishockey som tilldelas det nyinstiftade priset ”Äkta Hockeyhjältar”. 21 eldsjälar, en från varje län har tilldelats priset på 10 000 kronor efter en nomineringsprocess och en jury med bland annat Christian ”Fimpen” Eklund och Jonas Björkman. Från Kalmar Län är det Patrik Selming som prisas för sina insatser i klubben i Nybro (Nybro Vikings) med motiveringen:

”I över 30 år har Patrik lärt barnen i Nybro att åka skridskor. Med stort hjärta och energi har hans insatser lagt grunden för andras passion för ishockeyn i staden.”

Bakom initiativet står Betssons Idrottsfond och Christian ”Fimpen” Eklund som under våren även spelat in Fimpens Resa 4 som fokuserat på just gräsrötterna inom svensk hockey. 

–Hockeyn är mitt liv. Under alla mina år på isen har jag träffat och haft stort stöd av många människor som helhjärtat lagt massvis av sin tid på att hjälpa oss i laget. Och det oftast helt oavlönat. Utan deras insatser vet jag inte om jag haft den hockeykarriär som blev.

Priset är skapat för att stötta svensk idrott och möjliggöra drömmar, med syfte att lyfta fram och hylla alla de som med stor värme och kunskap arbetar för att svensk hockey ska leva över hela landet. Människor med stor passion för hockeyn, de som slipar skridskor, tvättar matchtröjor, serverar korv, tröstar, hejar och ser till att allt bara går runt så hockeyn kan leva. 

Eldsjälarna har valts ut efter en bred nomineringsprocess med över 400 nomineringar, där juryn till sist valt ut sina 21 vinnare, en per län. Som utöver hyllningen erhåller 10 000 kronor var. 

–Det har varit fantastiskt att få läsa nomineringarna som kommit in. Man blir varm i hjärtat över att se hur många engagerade människor det finns inom hockeyn. Det är de verkliga hjältarna och vi är helt beroende av deras engagemang – utan gräsrötterna frodas inte eliten. Det är därför detta känns så viktigt och kul att belysa, säger Mattias Wennerkvist Sverigechef på Betsson i ett pressmeddelande. 

POPULÄRT