HemNyheterÖppet hus på nyrenoverad polisstation

Öppet hus på nyrenoverad polisstation

Många passade på att besökta polisstationen när de nyrenoverade lokalerna invigdes med öppet hus för allmänheten.

Lotta Petersson, lokalpolisområdeschef, berättar att polishuset senast renoverades för 26 år sedan och att det var i stort behov av renovering. Nu har man fått en ny reception och allt är tillgänglighetsanpassat, bland annat med en ramp. Personalutrymmena har också renoverats och fått nya omklädningsskåp eftersom det nu är fler poliser än tidigare. Även utomhus har det skett förändringar och finns nu fler parkeringsplatser uppmärkta för besökare.

-Det har varit ett jämnt flöde av besökare under hela dagen, men särskilt mycket vid de tider det varit uppvisningar, berättar Lotta.

På plats fanns såväl hundförare som polisrytteriet från Malmö som stod för populära uppvisningar.

Besökarna gavs också möjlighet att provsitta motorcykel och bilar och många poliser fanns tillgängliga för att svara på frågor.

Räddningstjänst och ambulans fanns även de representerade och ambulanssjuksköterskan Malin berättade att många kommit fram för att tacka för hjälp de fått av ambulanspersonal vid tidigare tillfällen.

-När det gäller barn är det bra att de får möjlighet att titta i ambulansen och på den utrustning vi använder så det vet vad de innebär och blir mindre rädda om de själva eller någon de känner behöver åka ambulans, förklarar Malin.

En av de ridande poliserna från Malmö polisrytteri är Louise som har med sig sin tjänstehäst Alfa och hennes kollega med hästen Cavally. Hästarna är 10 och 12 år, men nya hos polisen sedan ett par år tillbaka.

-Vi red på Nybro marknad igår och det var jättebra träning för våra hästar, säger Louise.

-Det var mycket folk och trångt och hästarna fick träna på att stå stilla. Det är också viktigt att det fungerar bra för dem att resa och att bo borta och det har gått hur bra som helst, fortsätter hon.

-De var jätteduktiga och skötte sig exemplariskt, säger Louise om hästarna som varit uppstallade på Nybro ridklubb de senaste dagarna.

Omar, Ghazal och Maria pratade med ambulanssjuksköterskan Malin.
-Det har varit jättebra här idag. Roligast var att titta i ambulansen, sa Maria.
Adele och Elise passade på att provsitta Günter Ruchatz motorcykel.
Polisen Louise och hennes tjänstehäst Alfa.
Lokalpolisområdeschefen Lotta Petersson är nöjd med invigningen av Nybros nyrenoverade polisstation. 

POPULÄRT