HemNyheter”Cirkustema” när alla fritidshemmen i Hanemåla åter firade tillsammans

”Cirkustema” när alla fritidshemmen i Hanemåla åter firade tillsammans

Tisdagen den 10 maj firades fritidshemmens dag på Hanemålaskolan. En dag med aktiviteter som vattenlek, chokladhjul, hinderbana, käpphästhoppning m.m.

 Dagen startades med att flaggan hissades redan på morgonen på morgonen. När sedan fritidsverksamheten började efter 14.00 var det full aktivitet på gården, där barnen gjort fina flaggspel som inramning. Medryckande musik strömmade från högtalarna.

Aktiviteterna som sedan hölls gick under temat Cirkus/Tivoli. Hinderbanan var klurig i olika nivåer, det var olika vattenlekar, såpbubblor blåstes, prickkastning gjordes, käpphästhoppningslopp med extra gott pris till ryttaren efteråt, gå på slackline, snurra på chokladhjul, testa kastlina, ansiktsmålning och mycket mer. Popcornmaskinen var extra populär. Barnen åt hamburgare och när alla stjärnor var stämplade på deltagarbiljetten fick man en glass.

Alla fritidshemsavdelningarna på skolan var med under eftermiddagen och även avdelningen på Särskolan.

–Det är tre år sedan alla avdelningar kunde fira fritidshemmens dag tillsammans senast. Så i år var vi laddade för ett extra stort kalas med våra drygt 170 barn, en entusiastisk ”cirkus” personal och massor av kul aktiviteter, berättade Monica Blomqvist från personalen.

Sixten deltog i käpphästloppet med hästen Sixten.
 
Meja i sin fina prickiga klänning visar cirkusbiljetten där man fick en stämpel vid genomförd aktivitet.
Många barn ville testa att gå på slackline.
Elise blåste såpbubblor och framför popcornmaskinen var det många barn som trängdes.
Det var en svår konst att pricka ner burkarna med vatten.
Ibrahim åt hamburgare till mellanmål.

POPULÄRT