HemNyheterElis Jakobsson från Nybro är Sveriges bästa unga lastbilsförare

Elis Jakobsson från Nybro är Sveriges bästa unga lastbilsförare

Yrkes-SM i Växjö är avgjort. Sveriges bästa, unga lastbilsförare blev Elis Jakobsson från Nybro efter en hård kamp.

Den 10–12 maj tävlade hundratals ungdomar återigen om vem som är bäst på sitt blivande jobb när Yrkes-SM var tillbaka efter två år i träda. TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) stöttade som vanligt de tävlande lastbilsförarna och flygmekanikerna, med Volvo Lastvagnar som sponsor.

Bäst på att köra lastbil 

Elis Jakobsson från Nybro stod högst upp på prispallen i kategorin för lastbilsförare, i konkurrens med sju andra unga förare från Tomelilla i söder till Arvidsjaur i norr. Elis tävlade i olika moment som manöverkörning med lastbil, manöverkörning med truck och fick även göra ett teoriprov. Något som han klarade galant.

Det var Elis noggrannhet och fordonskännedom som till slut gav honom segern och gör att han numera stolt kan presentera sig som Sveriges bästa unga Lastbilsförare 2022.

– Det känns fantastiskt, meddelar en trött men glad Elis Jakobsson, i ett pressmeddelande.

Lastbilsförare som tog pallplatserna i yrkes SM fr. v. Tvåan Felicia Bendroth vinnare Elis Jakobsson och trean Albin Lundberg. Foto: Liza Simonsson.

Fakta: Yrkes-SM

Sveriges största satsning för att öka intresset för yrkesutbildningar. Vartannat år tävlar hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar inom ett femtiotal olika yrken. Under Yrkes-SM koras de bästa och får möjligheten representera Sverige under kommande Yrkes-EM (EuroSkills) och Yrkes-VM (WorldSkills)

POPULÄRT