HemNyheter16 oktober blir det fotbollsglädje på Madesjövallen

16 oktober blir det fotbollsglädje på Madesjövallen

På söndag 16 oktober är det dags för Friendship Open Cup, en cup som flickorna i Madesjö IF födda 2010 arrangerar. Det är en cup som spelas efter avslutande säsong för 7 mot 7 för att tjejerna ska få en försmak av kommande säsong med spel 9 mot 9. 

– Cupen arrangeras av tjejerna när de är 12 år innan nästa säsong drar i gång så att tjejerna ska få känna på en större spelplan och nya regler som offside, men såklart även att knyta an till nya och gamla kontakter. Här kan du ta en fika, lite mat, träffa nya och gamla bekanta.  Och såklart det bästa av allt – att se fotboll, berättar Jessica Persson en av föräldrarna till tjejerna i laget.

Cupen spelas enligt 9 mot 9 regler och ingen står den här dagen ensam som vinnare utan alla lag är vinnare! Förutom Madesjö deltar Mönsterås GoIF, Sandsbro AIK, IFK Kalmar, Läckeby GoIF, Hossmo BK, Möre BK, Ingelstad IK och Färjestadens GoIF. 

–Alla intäkter som kommer in under dagen går oavkortat till laget som de lägger i en lagkassa så att de kan åka i väg på större cuper.  Många lokala aktörer har varit med och sponsrat fina saker till ett lotteri. 

–Det blir en heldagscup som fylls av fotbollsglädje på Madesjövallen. Varmt välkommen söndagen den 16/10 mellan 9 – 16 för att se oss spela, hälsar Madesjö If -F10.

POPULÄRT