HemMånadens TårtaEnastående vikariesamordnaren Maria fick en tårta

Enastående vikariesamordnaren Maria fick en tårta

 Vi från Förskolan Gammelgården och poolgruppen vill anmäla Maria Bondesson som jobbar på Guldgruvans förskola till en tårta, skriver Mia Svensson i ett mejl. Motiveringen lyder:

” Maria är den stora länken som vikariesamordnare inom barnomsorgen. En mycket tillmötesgående och varm person som hjälper personalen med vikarier både vid sjukdom och annan ledighet. Hon är en viktig spindel i nätverket och även en fantastisk förskollärare”.

Med hjälp av Marie har vi tagit reda på när Maria jobbar, så att mötet på Guldgruvan blir en överraskning. 

–Å vad glad och rörd jag blir, så roligt att vara uppskattad, utbrister Maria som möter oss på avdelningen Toker.

–Jag har arbetat heltid i Nybro kommun sedan 2003 och de senaste 5–6 åren med 40% som vikariesamordnare för alla förskolor i kommunen inkluderat. Det bästa med mitt jobb är barnen och att även få jobba administrativt, en variation som passar mig perfekt, säger Maria.

– Varje tidig morgon kollar jag upp hur de olika förskolorna är bemannade och får ett sms från den förskola där det behövs vikarier. Då kontaktar jag poolgruppen i första hand och därefter de vikarier som finns. För det mesta löser sig bemanningen men vi önskar ständigt fler förskollärare till barnomsorgen eller personer som vill prova på yrket för att sedan kunna utbilda sig.

–Tårtan skulle jag vilja dela med all personal, men då jag misstänker att den inte kommer räcka passar det bättre att jag tar hem den till mina barn, som ofta får höra sms från min telefon och se mig engagerad i mitt jobb både tidiga mornar och sena eftermiddagar, säger Maria.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.comSkriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT