HemNyheterFullsatt på Folkan när Britt-Marie var här

Fullsatt på Folkan när Britt-Marie var här

Under tisdagskvällen arrangerade Nybro Teaterförening föreställningen ”Britt-Marie var här” med folkkära Marianne Mörck i alla roller. Det blev succé i en fullsatt biosalong.

–Jag är tårögd över att se att alla platser är upptagna här i salongen, vilket inte hört till vanligheterna under de tre år jag varit ordförande. Jag önskar er i publiken en trevlig kväll med fantastiska Marianne Mörck som kommer fängsla er med historien om Britt-Marie, sa Nybro Teaterförenings ordförande Margita Liljebjörn.

Och visst blev det fängslande. Föreställningen som är baserad på Fredrik Backmans bok är en varm komedi med hyllning till kärleken och livet, och med frågan- lever man sitt liv eller någon annans liv?

Britt-Marie är en 63 årig dam som just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Genom arbetsförmedlingen får hon ett erbjudande om ett arbete som fritidsledare i Borg, ett litet samhälle med endast Pizzeria och fotboll kvar. Britt-Marie hatar fotboll men historien är en början på en underbar vänskap.

Marianne som tolkar alla karaktärer får publiken att skratta igenkännande och även att tänka till vad som är oss kärt i livet.

I Nybro Teaterförening var de mycket glada att så många kom till föreställningen, både från närområdet och från grannlän- och kommuner. Från publiken hördes, ”det är så roligt att gå ut när ett evenemang äger rum här i Nybro”. I pausen fick besökarna var sin goodiebag med lite smått och gott.

Johan Thelin, Simon Söderstrand Nyström, Vonna Rådeström, Lars Bergqvist, Elsa Petersson och Margita Liljebjörn från Nybro Teaterförening, var nöjda med kvällen och att det var fullsatt.
Fullsatt i biosalongen. Margita Liljebjörn, ordförande i teaterföreningen hälsade alla välkomna.
I pausen fick besökarna var sin goodiebag med lite smått och gott. Här är det Margita Liljebjörn som ger en till Vanja Roshagen.

POPULÄRT