HemNyheterEn mysig förväntan och Tomtesmyg i Joelskogen är tillbaka

En mysig förväntan och Tomtesmyg i Joelskogen är tillbaka

Har ni tänkt på hur fantastiskt skönt det är med lite förväntan?

Ja, ni vet. I hemmen städas och fixas det. Finaste dukarna och gardinerna ska fram. Årets gran ska bli den vackraste. Maten god, klokt vald och nyttig. Allt för att stunderna runt jul innehåller saker vi ofta har för lite av – omtanke och gemenskap. I butikerna pysslas det också, lagren fylls på, bra klappar exponeras, vackra skyltfönster blir pricken över i. Givandets glädje får god hjälp av kunnig personal.Kommunen pryds med girlanger och torggran, och vi firar julskyltningssöndag enligt alla fina traditioner. Bara för att den gemensamma glädjen, och möjligheten att mötas och må bra i den offentliga miljön, är en viktig del av det vi kallar mys och trivsel. Och i kyrkor och samfund, av alla slag, förbereder man det stora med glädje och viktig ömsesidig respekt. Julen är verkligen en viktig del av vår gemensamma kultur! Glädje, omtanke och förväntan i skön förening.

Månadens NybroExtra på väg hem i alla hem!

Mitt i dessa förberedelser kommer då NybroExtra ut. Som alltid vill vi verkligen vara i centrum av Nybrobornas julförberedelser. Annonser ger köptips och hjälper dig hitta rätt företag eller fixare. Läsning som ger möten med kloka och energiska Nybroiter. Och som alltid minnen, förströelse och kul lokal läsning. Vi vill gärna bidra till att ge dig som läsare en god bild av vad som händer i din kommun och bidra till känslan att vi alla tillsammans är Nybro.

Mycket handlar så klart om julen i Nybro, och givetvis har vi på NybroExtra lokala traditioner. Tävlingen om vilken butik som har bästa skyltningen är en sådan sak. Du hittar mera info inne i tidningen.

Så gissar vi vem som är NybroExtras tomte 2022? Ledtrådarna hittar du några sidor längre fram. Svårt? Lite hjärngymnastik är alltid nyttigt, inte sant?

Godissugen? Missa inte Nybros Julskyltning på söndag 27/11 och Nybro Extras egen tomte som förstås finns på plats utanför redaktionen på Storgatan 20 och delar ut godispåsar till snälla barn.

Flera julmarknader är på gång inom de närmsta veckorna och nedan kan ni läsa att Korpens tomtesmyg som hålls i Joelskogen är tillbaka efter ett par års uppehåll. Nytt för i år är att start och mål hålls i Sporthallens entré.

Vi ses på julskyltningen! Tills dess en stor, varm och härligt helglängtande kram! 

Lillemor, Ingela, Lotta och Tommy från Korpen står åter beredda att få bjudna på saft, korv, glögg och kaffe till deltagarna som deltar i tomtesmyg, som är tillbaka i Joelskogen 5 dec med start från sporthallen. (arkivbild)   

Tomtesmyg är tillbaka med start på ny plats

Måndagen den 5 december är det åter dags för Tomtesmyg i Joelsskogen. Nu med start och mål i Sporthallen.

Korpen Nybro i samarbete med ICA Kvantum och NBAB bjuder åter in till en nedsläckt slinga i Joelskogen med bingo och bokstavsletande och en träff med tomtar såklart, som tar emot barnens önskningar.

– Det har varit ett par år med pandemi och vi har varit tvungna att pausa aktiviteten, men nu är vi jätteglada att det åter blir av, säger Lillemor Ohlsson Jonsson från Korpen Nybro.

Sporthallen

–I år kommer start och mål vara i Sporthallens foajé, vilket är mycket bättre för oss då vi behöver ha tillgång till toaletter och vatten. Vi slipper även sätta upp tält ifall det skulle vara blåsigt väder.

Omvänt håll

Rundan kommer som vanligt gå i Joelskogen men åt omvänt håll. 

–Alla med startkort bjuds på korv och godis. Sen har man ju chans att vinna fina priser.  Tänk på att det är mörkt, så ta med ficklampa och bär reflex, hälsar Lillemor.

POPULÄRT