HemMånadens TårtaKunniga, omtänksamma och humoristiske Johannes fick tårtan

Kunniga, omtänksamma och humoristiske Johannes fick tårtan

Jag vill nominera min fantastiska kollega Johannes Scherman som jobbar som Översiktsplanerare på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Nybro kommun säger Emma Tillback i ett mejl till redaktionen. Motiveringen lyder:

 Johannes är väldigt kunnig och har massor med bra idéer som han gärna delar med sig av till andra. Han är alltid glad och trevlig och engagerad i allt han håller på med. Johannes anmäler sig gärna frivilligt till allt från att fixa med julfest till att rycka in för en kollega som är sjuk eller täcka upp för någon som är föräldraledig. Han är flexibel och anpassar sig till nya arbetsuppgifter utan att tveka eller klaga. Johannes är också väldigt omtänksam och vet när en kollega behöver piggas upp eller få lite pepp och då gör han det på sitt diskreta men varma och fina sätt! Johannes har massor med härlig humor och får ofta oss andra att skratta! Om någon är värd en tårta så är det Johannes!.

Vi tar oss bort till kommunhuset för att överraska Johannes på hans arbetsplats.

–Så roligt, jag blir riktigt rörd, säger Johannes när vi kliver in på hans kontor i kommunhuset.

Jag har jobbat här sedan september 2020 och det är ett fantastiskt roligt jobb att vara Översiktsplanerare med mycket variation av uppgifter för att kunna planera långsiktigt. Främst jobbar jag med vägnätet för olika färdsätt och det är nya frågor som ska behandlas varje dag. Jag lär mig otroligt mycket och har fått vara delaktig i planeringen av Nybro stad 2040. Tillsammans med mina kollegor gör vi även besök ute i de yngre årskurserna för att prata med barnen och höra hur vad de vill att det ska se ut där de ska bo i framtiden. Dessa tankar tar vi sedan med oss i vårt planeringsarbete, säger Johannes.

–Det bästa med mitt jobb är att det är en öppen och varm arbetsplats med bra arbetskamrater som jag trivs ihop med.

–Tårtan delar jag med mina kollegor till eftermiddagsfikat, säger en glad och tacksam Johannes.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT