HemMånadens TårtaTårta till helhjärtade personalen hos Räddningstjänsten

Tårta till helhjärtade personalen hos Räddningstjänsten

–Vi från förskolan Åkrahäll önskar ge Räddningstjänsten i Nybro kommun en tårta för deras fantastiska engagemang och bemötande i samband med vårt arbete med Barnkonventionen och en önskan från barnen. Vi skrev ett brev till dem och fick ett fantastiskt svar att de gärna kommer, säger Rektor Jenny Nilsson i ett mejl. Så här skrev barnen:

Hej Brandkåren! 

Vi går på förskolan Åkrahäll och vi vill gärna att ni ska komma och hälsa på oss. Vi önskar att ni kan visa oss hur man släcker bränder och vi vill se att ni har blåljusen på. Vi skulle gärna vilja sitta i eran brandbil, helst i stegbilen. Kom till oss när som helst kl. 10.00.

 Motiveringen lyder:

 Tack för ert stora engagemang och för ert fina bemötande när ni kom till barnen på förskolan Åkrahäll. Med värme och glädje lyssnade ni in barnens tankar och funderingar och ni visade också på ett mycket pedagogiskt och förklarande sätt vad era arbetsuppgifter kan innebära. Vi är glada över att vi tillsammans bidrar med att göra barnens röster synliga i samhället och att deras tankar och funderingar blir tagna på allvar.

Stort tack från barn och personal på förskolan Åkrahäll.

Vi fick lura lite hur vi skulle kunna göra överlämningen av tårtan till en överraskning. Insatsledaren på stationen Charlie Dziobek hjälpte oss men fick lova att vara tyst. Han sa till personalen att det var samling klockan 9 och alla fick undra varför.

–Så kul att de var nöjda med vårt besök, tårta gillar vi alla här på stationen, blev den spontana kommentaren när jag lästa upp nomineringen. 

–Det är så roligt att vara ute i verksamheter, vilket vi gärna gör, fast med förbehållet att det kan bli ett larm. Ofta har förskolor och skolor olika brandtema i vissa årskurser. Det finns också annat material att jobba med, som mobilspelet ”Upp i rök” eller Bamses Brandskola, som även är lärorikt för de vuxna att hänga med i. Barn är mycket tacksamma att lära ut till. De har så oskyldiga och spontana frågor och vi får ofta ta emot teckningar efter vårt besök, säger gänget som jobbar denna fredag.   

–Det bästa med vårt jobb är att det är varierande eftersom man aldrig kan veta vad som kan hända under arbetspasset. Samtidigt vill vi såklart att inget tråkigt ska inträffa, säger Charlie.  

–Tårtan passar fint nu till fredagsfikat, hälsar gänget.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT