HemMånadens TårtaTårta till genuina och populära förskolläraren Bitte

Tårta till genuina och populära förskolläraren Bitte

–Välkända och omtyckta Bitte tycker vi är värd en tårta innan hon går i pension, säger Jonathan Bengtsson i ett mejl till redaktionen. Motiveringen lyder:

” Britt-Louise ”Bitte” Pettersson, förskolläraren på Västerängskolan är mycket välkänd och omtyckt. Hon har varit verksam inom läraryrket i över 40 år. Till sommaren går hon i pension vilket är jättetråkigt för oss vars barn har henne som lärare. Hon är lite av en legendar. Bitte bryr sig så genuint om sina elever och de kan verkligen känna det. Hon har alltid en fin ordning på sina klasser – hennes klasser är trygga. Hon har tidigare varit på Gazellen och Högaberg och i många år i Västeräng. Vi alla föräldrar som har barn i Bittes klass är supernöjda och jätteglada att hon kört på ett extra år som förskollärare.”

Jag tar en tur bort till Åkrahällskolan där Västerängskolan tillfälligt huserar då deras nya skola håller på att byggas. Bitte får en mycket förvånad min när jag kliver in i klassrummet för att överräcka tårtan. Barnen är särskilt nyfikna och flockas runt henne för att kunna se hur tårtan ser ut.

–Vilken överraskning och vilken fin tårta, jag blir alldeles tårögd, säger Bitte.

–Jag har arbetat som förskollärare i 44 fantastiska år och har inte ångrat en enda dag.  Det bästa är att få jobba med framtiden. Dessa underbara elever som jag träffar dagligen och har mycket glädje och skratt tillsammans med. Lägg därtill alla härliga kollegor och vårdnadshavare, så kan man inte ha ett bättre yrke. Det blir svårt att lämna dem men jag kanske kan få hoppa in som vikarie ibland, säger Bitte. 

–Tårtan delar jag med mina kollegor under vårt personalmöte i eftermiddag.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT