HemMånadens TårtaTårta till servicevänliga bröderna Gratte

Tårta till servicevänliga bröderna Gratte

–Jag önskar att bröderna Pontus och Niklas Gratte får en tårta, säger en av butik Grattes kunder Monica Eriksson. Motiveringen lyder:

” Bröderna Pontus och Niklas Gratte är ett par rediga kämpar. De är tredje generationen som driver den fina butiken Grattes med samma goda service som sina förfäder, vilket är fantastiskt roligt och extra bra för oss kunder. Grattes är en butik som är en stor tillgång för Nybro”.

Jag traskar bort till butiken där det lyser av vårkläder i fina färger. Pontus och Niklas jobbar ihop en timme till denna dag innan det är dags för Pontus att ta helgledigt. 

–Det var verkligen en överraskning och roligt att vara uppskattad, säger de när jag överräcker tårtan.

Från början var det ingen självklarhet för någon av dem att ta över och driva butik, men nu efter drygt 30 år är det inget de ångrar. 

–Vi tycker det är fantastiskt kul och det bästa är naturligtvis alla våra kunder, som väljer att handla hos oss. Vi fortsätter jobba på med butiken för att kunna erbjuda det bästa klädmodet till både damer och herrar.  Nu i vår är det mycket färgglatt men även naturnära inslag finns. Kavajer, kläder i linnematerial och finklänningar är populärt. Det märks att vi kan gå på fester och kalas igen, säger Niklas.

–Håll även utkik för ett nytt märke som vi börjar sälja nu i slutet av april. Det kommer att synas mycket framöver, säger Pontus.  

–Vilken fin tårta och vad gott med marsipan. Den delar vi med vår personal, som är värdefull både för oss och butiken, hälsar grabbarna.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT