HemNyheterNybros nya avtal med Stockholm ger nybrobor riktigt bra rabatter

Nybros nya avtal med Stockholm ger nybrobor riktigt bra rabatter

Nu är det klart. Nybro kommun kan berätta om ett omfattande samarbete med Stockholm som ger Nybrobor attraktiva fördelar när de besöker huvudkommunen. Och de som bor i Stockholm ska kunna känna sig mycket mera hemma i Nybro.

Det är Primo Avrillo, Nybros utvecklingschef, som idag berättar om överenskommelsen.

-Allt började när Nybro fyllde jämnt för ett år sedan, och vi i kommunledningen satte oss och tittade på gamla papper från 1932 i arkivet. Till vår förvåning kunde vi läsa att vi inte bara fick stadsrättigheter från Kungen, utan också alla rättigheter till namnet Nybro.

Och vad gjorde ni då?

-Alla vet ju att Nybroplan och Nybroviken ligger i Stockholm, så vi beslöt att inleda lite samtal med Stockholms stad om hur vi skulle reda ut det rent juridiskt. Samtalen har dragit ut på tiden, men nu är det klart.

Vad har ni kommit fram till, vad betyder det för Nybroborna?

-Faktiskt väldigt mycket bra och efterlängtade saker. Nybrobor, skrivna i kommunen, kommer att få fullständigt unika rabatter när de besöker huvudstaden. Det gäller på alla hotell, restauranger eller nöjesställen som ligger vid Nybroplan och Nybroviken. Exempelvis Dramaten, Chinateatern, båtarna till Slussen och Gröna Lund, Nybrogrillen mm. En lista på allt vi förhandlat till oss kommer att skickas ut till alla hushåll nästa vecka.

Vad får Stockholm från Nybro kommun i överenskommelsen?

-Inget som kostar så mycket, det blev ett billigt avtal. Eftersom Nybro har platser med sitt namn i Stockholm skulle de vilja ha platser i Nybro med sitt namn. Vi tyckte att det var en bra balans i deras resonemang. Därför har vi lovat att Stadshusplan ska döpas om till Stockholmsplan. Stora hotellet kommer att byta namn till Stockholmshotellet. Enligt vår uppfattning en rimlig förändring. De första bokstäverna i namnen är ju redan samma, så nya skyltar behöver inte bli så dyra. Dessutom heter det ju inte längre Stadshus utom Kommunhus, så vi hade sedan tidigare en fundering på att byta ut namnet.

När kan Nybroborna börja använda sina rabatter?

-Redan nu, faktiskt. Säg bara ”Nybrobo” när ni bokar så är det automatiskt halva priset på allt!

POPULÄRT