HemNyheterHärlig och välbesökt Orreforsdag

Härlig och välbesökt Orreforsdag

Orreforsdagen är populär och såväl orreforsbor som mer långväga besökare fanns på plats när Orrefors samhällsförening, Orrefors IF, PRO, Scouterna, Fiskeföreningen, Järngänget, LRF, Hammarsmedjan och Svenska kyrkan gemensamt arrangerade Orreforsdagen.  

Det erbjöds aktiviteter för alla åldrar på flera ställen i Orrefors, både på Orrevallen, vid Klockstapeln, Bruksområdet och Knallaviken var det fullt av liv och rörelse dagen lång. Femkampen ledde dessutom besökarna till de olika platserna, vilket säkert bidrog till att många besökte samtliga platser under dagen. 

På Orrevallen fanns bland annat lokala företagare och föreningar på plats och det var ett stort utbud av aktiviteter som hoppborg, bubbleball, ansiktsmålning med mera. Fotbollsmatchen med miniorerna var välbesökt och många hejande föräldrar och mor- och farföräldrar fanns i publiken.

Vid Bruksområdet hölls det loppis, PRO stod för fikaförsäljning och Järngänget bjöd in till öppet hus i smedjan. Vid Klockstapeln erbjöd Svenska kyrkan aktiviteter och en bit längre bort, vid Knallaviken, fanns bland annat möjlighet att prova på fiske och boule.

Karina Helmersson, Orrefors samhällsförening, är väldigt nöjd med dagen.

-Vi hade verkligen tur med vädret!

-Det är kul att det händer saker i Orrefors och det är också det vi vill visa för de som är här idag. Orreforsdagen är dels en dag för alla Orreforsbor och dels för att visa för andra som kommer hit att det är ett trevligt samhälle där det händer saker.

Efter dagens aktiviteter väntade festligheter på Orrevallen med mat och dryck och underhållning av The Hytters.

Alex Pettersson Lundin vid en av scouternas aktiviteter där det gällde att så snabbt som möjligt släcka lampor
Bubbleball var populärt.
Barry Camplings sålde kläder, grönsaker och plantor och Lena-Mari Mattisson sålde egen glaskonst av återbrukat glas på loppisen vid Bruksområdet.
Att med ögonmått bedöma hur långt en meter är var en av uppgifterna i femkampen. Kennert Johansson och hans namne kontrollmätte.
Bror Björk visade hur en blåsmaskin fungerar.
-Den är från 1839 och still going strong, sa han. 

POPULÄRT