HemNyheterFolkfest under Smaka på världen i Nybro

Folkfest under Smaka på världen i Nybro

Under fredagseftermiddagen var det dags för årets upplaga av Smaka på världen på torget i Nybro, ett evenemang i samarbete mellan Nybro kommun, Nybro Energi och Nybro bostad.

Vädret visade sig från sin bästa sida och många människor begav sig till torget för att provsmaka mat från stora delar av världens, umgås med vänner och bekanta och ta del av det stora utbudet av underhållning som det bjöds på från scenen.

23 maträtter fanns att provsmaka och köerna ringlade långa. Lokala matproducenter fanns också på plats för en lokal matmarknad. Från tidig eftermiddag kunde besökarna ta del av kulturupplevelser i form av bland annat sång och dans från olika länder. Snart 13-årige Avenir Kucher och hans pappa Sven framförde bland annat I natt jag drömde och Avenir spelade den ryska sången ”Mamma” på dragspel. Klockan 19 var det dags för Magikern Mike att äntra scenen och bjöd både barn och vuxna i publiken på såväl magi som många skratt när han trollade bort kort, fick ett avklippt rep att sitta ihop igen och ett bord att sväva.

Benita Venckuviene besökte Smaka på världen tillsammans med barnen Herkus och Tauras.

-Vi har smakat mat från Litauen och Georgien och nu avslutar vi med Hong Kongs krämiga majsstuvning med kyckling och ris, säger Benita, som ger Smaka på världen 10 poäng.

-Det här är väldigt kul och så bra förberett och ordnat och till och med några som tar hand om sopor så det är rent och fint hela tiden, berömmer hon.

Benita tillsammans med barnen Herkus och Tauras.
Magikern Mike uppträdde.
Vikingarna, som är stödförening till Nybro Vikings, fungerade som allt-i-allo under Smaka på världen. Roland Thorwaldsson, Lennart Nilsson, Kerstin Elgström, Bernt Ottosson och Tommy Peterson. 
Många människor begav sig till torget för att provsmaka mat från stora delar av världens, umgås med vänner och bekanta och ta del av det stora utbudet av underhållning som det bjöds på från scenen.

POPULÄRT