HemNyheterLadda för fotbollskamper i Nybro

Ladda för fotbollskamper i Nybro

Dags för dubbla P 17-landskamper ska spelas på Victoriavallen 

Nybro IF med P O Johansson i spetsen har under den senaste tiden haft fullt upp med att förbereda arrangemanget av två P 17-landskaper, som ska spelas på anrika Victoriavallen. Först ut blir matchen Sverige-Danmark imorgon lördagen den 9 september kl. 15.00 och tisdagen den 12 september är det Danmarks tur, som ska möta Norge eller Belgien.

Det handlar om en fyrnationsturnering där två matcher också ska spelas på Fredriksskans, där Kalmar AIK är med och håller I trådarna.

–Svenska Fotbollförbundet ställer en rad krav och det är bara att leva upp till dessa. Totalt kommer det att gå åt 80-talet funktionärer. Det här blir tredje gången vi har landskamper på Victoriavallen, säger P O Johansson.

Elever bjuds in

–Vi har bjudit in samtliga 2 200 grundskolelever i Nybro kommun samt 140 personer i dagliga verksamheter och 50 elever med anpassad studiegång. Detta är möjligt tack vare ett fantastiskt stöd från näringslivet i Nybro och Kalmar. Vi ser verkligen fram mot dessa landskamper och numera tillhör det inte vanligheterna med så mycket publik på våra matcher.

Hjärtesponsring

–Nybro IF har gått ut sponsorpaketet ”Hjärtesponsring”, som alltså har fått ett mycket positivt mottagande och tack vare detta kan bjuda bland andra grundskoleeleverna.

Naturligtvis är det massor med jobb för att allt ska fungera i samband med landskamperna, men Nybro IF har sedan länge hållit på med förberedelserna

Två KFF-spelare

Förbundskapten Andreas Pettersson, som ansvarar för P 17-landslaget, har tagit ut en trupp på 20-spelare och bland dessa återfinns en duo från Kalmar FF, nämligen William Andersson och Arvin Davoudi-Kia.

Tre av spelarna är redan i utländska klubbar som tidigare landslagsspelaren Olof Mellbergs son, John Mellberg, som spelar tyska Salzburg. I truppen ingår Jimi Dos Reis Nikko, som spelar i Lecce SPA, Italien samt Santino Samuyiwa i spanska Real Sociedad.

INGVAR GUNNARSSON

P O Johansson och övriga i Nybro IF har laddat för dubbla P17 landskamper i Nybro. 

POPULÄRT