HemMånadens TårtaTårta till ”Bettan” – vännen som alltid ställer upp

Tårta till ”Bettan” – vännen som alltid ställer upp

Alla Elisabeth ”Bettan” Wåhlins vänner genom Carina W. och Ewa H. nominerar henne till tårtan ”För att du är värd det” Motiveringen lyder:

Finns ingen person som är så ödmjuk och vänlig och som alltid tänker på alla. Bettan välkomnar och är hjälpsam. Hon hör ständigt av sig och bryr sig genuint om alla oss vänner. En vän som Bettan är guld värd att ha”

Vi kör bort till Hanemålaskolan där Bettan arbetar på anpassade grundskolan för att överraska henne. Idag har hon hoppat in extra på Färgsippan, då personal som arbetar där är sjuka.

En mycket chockad, glad och frågande Bettan tar emot tårtan. När jag läser motiveringen brister det och tårarna kommer. Personalen på Färgsippan instämmer också hur fantastisk Bettan är.

–Många kanske känner igen mig från min 27 år på Systembolaget eller åren som dagmamma, som var en härlig tid och som fler skulle kunna ha som yrke idag. Jag valde efter de åren att utbilda mig för att få jobba med funktionshindrade barn och sedan 1998 har jag jobbat här i Hanemåla och trivs mycket bra.

–Att ha så goa vänner som jag har betyder mycket för mig. Vi hittar på massor av kul saker på fritiden. Allt ifrån dans, laga middagar eller har vinprovningar tillsammans. Jag älskar att vara igång och tycker det är självklart att hjälpa till där jag kan. Efter jobbet åker jag till min pappa och hjälper honom med olika sysslor. Jag har även tagit hand om en funktionshindrad pojke varannan vecka i många år. Idag klarar han sig själv i eget boende. Mina fyra egna pojkar bor i och utanför Stockholm. Det får inte gå för lång tid innan vi ses, så ca. var tredje vecka går bilen mot huvudstaden med omnejd för att besöka barn och barnbarn.

–Om det hade räckt skulle jag delat tårtan med alla som jag känner, men det lutar åt att jag tar med mig den till dansen ikväll och bjuder mina dansvänner på, hälsar en glad och tacksam Bettan.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT