HemMånadens TårtaTårta till köksmästarinnan Petra som är enastående

Tårta till köksmästarinnan Petra som är enastående

–Vi och alla våra kollegor och vänner vid Alsterbro skola och fritids, vill nominera vår kock/kokerska, Petra Bergfors-Lindahl skriver Eva-Karin och Madde i ett mejl. Motiveringen lyder:

” Petra gör alltid det lilla extra för att alla ska trivas och äta god och näringsrik mat inkluderat en varierad och läcker salladsbuffé – varje dag. Då hon är ensam kokerska i köket, har hon också att själv ordna eventuell specialkost och anpassad kost, utflyktsmat samt tillgodose andra behov som kräver stor flexibilitet.  Imponerande!

Petra, du är verkligen toppen och mycket väl värd ”månadens tårta”!

Vi tar en tripp till Alsterbro för att överraska Petra.  Just idag serverar hon köttbullar och hemmagjord sås, vilket är mycket populärt bland eleverna.

–Oj vad kul! så snällt, säger Petra och tar tacksamt emot tårtan.

–Jag har jobbat här i köket sedan 2016 och trivs fantastiskt bra. Varje dag fixar jag mat till 112 elever och lärare. Det mesta gör jag själv men får ibland lite hjälp med salladsbuffén. Mellan kl. 10.30 till 12.00 är det sedan full aktivitet i matsalen då alla skall hinna äta.

–Det bästa med mitt jobb är att se barnen äta sig mätta. De brukar även tacka för maten, vilket är extra skoj. Favoriträtt hos de flesta är det som serveras idag, köttbullar och hemlagad sås, men får jag själv välja gör jag gärna en gryta som lagas från grunden. Jag bakar även eget bröd och det är uppskattat, säger Petra.

–När det är utflykter blir det gärna hamburgare eller exempelvis kycklingsallad som jag skickar med. Det händer även att jag fixar tvårättersmiddag, men det är vid speciella tillfällen.

–Tårtan tar jag med hem och delar med familjen. Passar bra idag då vi blir ett par extra som kommer till oss ikväll, hälsar Petra.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT