HemNyheterHär är hösten som vi alla längtat till!

Här är hösten som vi alla längtat till!

Höstens första NybroExtra är på väg hem i alla hem. Sällan har väl en höst varit mera spännande och efterlängtad i vår kommun!

Vi är tillbaka i Hockeyallsvenskan, dessutom i en rekordtuff serie med många meriterade motståndare. Du får lära känna tränaren Tommy och hans liv i hockeyns tjänst lite närmare, och Vikings klubbdirektör Kim berättar hur klubben jobbar vidare för att utveckla hockeyn i vår kommun.

Kan det bli bättre? Jodå. För vi rivstartar hösten med en härlig Tjejkväll. Ni vet, då fantastiska kvinnor i alla åldrar fyller centrum och trivs tillsammans bland modevisning, musikunderhållning, god mat och massor av extrapriser. 

Men glöm heller inte att hösten är ambitionernas tid. Kulturen lever upp, föreningar bjuder in och engagerar, tillsammans hjälper vi varandra att trivas och vara aktiva i vår mysiga lilla stad.

Människorna…

Vi har sagt det många gånger, det är människorna i vår omgivning som inspirerar, skapar och fixar. Ja, de är verkligen kommunens själ. Därför försöker vi varje nummer berätta om folk från Nybro som är kul att möta. Här är några av dem i din färska NybroExtra.

Idrottsprofilen Johanna Edberg från Örsjö, Wilke Adolfsson, glasblåsare från Orrefors minns sitt Nybro, Elin Karlssons som har förverkligat sin författardröm.

 … och boendet

I vårt tema ”Bygga och Bo i Nybro” hälsade vi på hos Lisa och Adam Olofsson med familj. De skapade drömhuset i Alsterbro, där de ritat och byggt själva.

Byggnadsarbetena pågår i kvarteret Tor 3, strax intill Kulturhuset Kristallen i centrala Nybro.  62 lägenheter inflyttningsklara under våren.

Skogen har en viktig plats i alla våra liv, som arbetsplats och rekreation.

Älgjakt är något som 37-årige Simon Schultzberg, Kråksmåla onekligen ser mycket fram emot.

 En fin färd på krokiga vägar genom jordbruksbygder och vackra naturleder fram till Ingmarsgården i Norra Sävsjö. Här med kor, frid och fröjd bor Vilma och Olle Averhäll samt sönerna Colin och Love.

 Vår omtänksamma uppmaning är: njut av en härlig höst i Nybro!

Så ses vi på stan under Tjejkvällen 28 september. Start 17.30 med Modevisning på Storgatan!

POPULÄRT