HemMånadens TårtaGänget på Operation Change fick tårtan för sitt behjärtansvärda arbete

Gänget på Operation Change fick tårtan för sitt behjärtansvärda arbete

– Jag vill nominera Operation Change, som samlar in saker till krigsdrabbade från Ukraina, säger Ulrika Wahlberg. Motiveringen lyder:

”De gör ett behjärtansvärt arbete. Jag ville skänka flera kassar kläder, men kunde inte de tider det var öppet  i lokalen. Då ringde jag dem och de kom och öppnade för mig ändå. De händer att de även kör hem och hämta saker. Peter berättade för mig om de kontakter och volontärer som är i Ukraina och hur farligt de lever men ändå gör sitt uppdrag. Så väl värda en tårta för sitt arbete.”

Vi beställer tårtan om kör bort till Jutegården där gänget under onsdagen träffats för att lyssna till Ludvig Ramestam, som nyligen kommit hem från ett volontärarbete i Ukraina. Han visade bilder och berättade om donationerna som gör stor skillnad i de mest utsatta delarna av Ukraina.

Ett mycket glatt och tacksamt gäng tar emot tårtan.

–Att jobba som volontär är ett fantastiskt uppdrag att ha. Att se alla glada och tacksamma barn och vuxna ta emot de gåvor som vi har med oss värmer otroligt mycket och ger oss kraft att fortsätta vårt jobb. Att få vara med hela resan från Nybro till Ukraina och se att gåvorna verkligen kommer fram är det bästa, säger de.

–En gång när vi lämnat av en last med förnödenheter vid gränsen mellan Polen och Ukraina, gick flyglarmet. Vi bestämde oss då för att övernatta i lastbilen tills det lugnat ner sig, säger Peter.

–Vi är otroligt glada att stödet med kläder, sängkläder, mat, hygienartiklar, sjukvårdsartiklar, leksaker m.m. fortsätter vara stort eller till och med ökar, för det behövs verkligen. Inom kort öppnar vi upp våra lokaler på Tallgölsgatan igen för nya insamlingar, som sedan ska köras till Ukraina

–Tårtan delar vi efter föreläsningen, hälsar gänget. 

MARINE ARVIDSSON

POPULÄRT