HemMånadens TårtaTårta till Gunvor som har ett hjärta av guld

Tårta till Gunvor som har ett hjärta av guld

Jag och alla i Ukrainagruppen vill nominera Gunvor Munck till månadens tårta för det är hon verkligen värd skriver Elin Ingvarsson i ett mejl till NybroExtra med motiveringen:

”Gunvor är en fantastisk person som bryr sig om sina medmänniskor. Ställer alltid upp och ingenting är omöjligt, allt går att lösa. När kriget bröt ut i Ukraina, när många personer kom från Ukraina så fanns hon där och ställde upp med tips och råd i olika frågor. Hon sa alltid ”bara hör av dig om jag kan hjälpa till med något så löser vi det. När vi började med insamlingar med förnödenheter till Ukraina via operation /Aid – Operation Change och behövde lastbil med större flak så ställde hon upp.  Eller när det blev problem med den planerade transporten till Jul ner till Ukraina och Operation Change fick ändra om med körningen så behövde vi lastpallar till alla förnödenheter, de skulle plastas in och vägas samt stå på ett lager vid en lastbrygga så att lastbilen kunde lasta allt smidigt.  Vem ställer upp med allt detta? Jag ringde Gunvor och förklarade hon sa med en gång vi löser detta. Gunvor samt hennes fantastiska chaufförer och andra medarbetare på Smålandslogistik löste verkligen detta.  De körde emellan vår lokal och åkeriet flera gånger med lastpallar och sedan hämtade de förnödenheterna som vi hade packat för att sedan plasta och väga. Behöver inte skriva mer än att hon är en kvinna som har ett hjärta av guld”.

Vi tar med oss tårtan till Jutegården för att överraska Gunvor innan hon ska hålla ett föredrag om Smålands Logistik där hon är vd och ägare.

Gunvor blir mycket överraskad och jätteglad.

–Det är viktigt för mig att omge mig med människor. Jag tycker inte om att vara själv utan vill gärna kunna hjälpa till där jag kan. När jag då fick frågan om jag kunde hjälpa till med tips om boende och andra råd till de som flytt från Ukraina, var det en självklarhet för mig, säger Gunvor.

–Jag, chaufförerna hos Smålandslogistik och de som jobbar på Börjes Packhus tvekade heller aldrig att ställa upp när det strulade med körningen innan jul. Allt löser sig om man hjälper varandra och har ett positivt sinne.

–Tårtan tar jag med mig hem och delar med familjen, säger Gunvor och tackar än en gång.

Marine Arvidsson

POPULÄRT