HemMånadens TårtaTårta till gymnastiska eldsjälen Malin

Tårta till gymnastiska eldsjälen Malin

–Vi skulle vilja nominera Malin Karlsson som vecka efter vecka anordnar barngympa i Örsjö för flera barngrupper på lördagsförmiddagar skriver Elin Stålnäbb och Elin Nyborg i ett mejl till NybroExtra. Motiveringen lyder:

 ”Malin ställer upp helt ideellt och ser till att skapa rörelseglädje för många barn genom nya spännande hinderbanor varje vecka. Utan eldsjälar som Malin så stannar föreningslivet och det drabbar ju såklart våra barn i slutändan. Vi vill i och med nomineringen också skicka ett stort tack till henne för allt arbete och all tid hon lägger på våra barn”.

NybroExtra beger sig till Örsjö och vårens första gympatillfälle på lördagen med de yngsta barnen mellan 2–4 år. Det finns även en grupp med lite äldre barn mellan 5–8 år som gympar på torsdagar. 

–Så glad och rörd jag blir över de fina orden, säger Malin och tar tacksamt emot tårtan.

–Jag är utbildad för att leda barn i gymnastik och har även fått stöd av Örsjö IF för att kunna vidareutveckla mig med olika kurser. Gympan har varit i gång i flera år nu och är mycket populär hos barnfamiljerna. Dessutom är det extra roligt att kunna arrangera något här i Örsjö dit alla som vill och tar sig får vara med. Vi är över 30 barn som är uppdelade i två olika grupper för att få bra utrymme i gympasalen, berättar Malin.

– Under passen fokuserar vi främst på grovmotoriken där balansträning med hinderbanor görs på ett lekfullt och roligt vis. Det är så härligt att se barnen utvecklas. En del är blyga och behöver mer hjälp, medan andra ”kan själv” hela tiden. En del barn har varit med i flera terminer, vilket är jätteroligt.

–Att vara engagerad som ledare tar mycket tid. Jag är därför jätteglad att få hjälp av andra föräldrar, som denna termin kommer finnas på plats och leda under de tillfällen när jag inte kan. För det viktigaste för oss alla är att barnen kan hålla i gång och ha kul med gympa här i Örsjö.

–Tårtan delar jag med min familj när jag kommer hem, hälsar Malin glatt och samlar ihop första lördagsgänget för att köra ”Bolibompadrakens sång” som avslutning.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till loa@nybroextra.se

Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem 

som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT