HemNyheterBarnen blev tomtar när de klev genom magiska portalen

Barnen blev tomtar när de klev genom magiska portalen

Förskollärarna hos Vitsippan Lena Callenryd och Ester Klintviol har vid olika tillfällen gått en ettårig utbildning och blivit diplomerade sagopedagoger. Nu har de i dagarna tre tagit med alla Vitsippans förskolebarn på en fantasifull promenad på gården. 

NybroExtra fick vara med och gå genom portalen tillsammans med avdelning Solskenet. 

–Sagan, som vi använde ett anpassat urval från på denna promenad, är ”Tomten är vaken” av Astrid Lindgren.  När vi går genom sagoporten blir vi alla tomtar och genom lek, sång och fantasi fångas barnens intresse för lärandet och omtanken om alla djur som behöver pysslas om på gården under natten när de vuxna sover, säger Lena.

Barnen var mycket nyfikna och hjälpte gärna till att mata de olika djuren som fanns längs med vandringen och gårdstomten var glad att få lite hjälp.

–Det är jätteroligt att Nybro kommun uppmuntrat oss att gå denna utbildning hos pedagogen Maria Rossövik. En mycket lustfylld utbildning där vi på ett inspirerande, engagerande och lärorikt sätt fick olika verktyg för att se möjligheterna med att bedriva sagolikt lärande utomhus. Det kommer bli många fler promenader framöver på Vitsippans lekgård. Var så säker, säger Ester.

Lena Callenryd och Ester Klintviol är sagopedagogerna på Vitsippan, som ordnat med en lärorik promenad på Vitsippans gård.

Barnen från avdelningen Solskenet är på väg till den magiska portalen. När de går igenom den blir de med fantasins hjälp tomtar redo att hjälpa gårdstomten med alla djuren.

Här är barnen hos kossan…

…som behöver hjälp med att få mat i form av hö.

Nästa djur att hälsa på är hästen, som gillar äpple. Det gör även barnen, som också fick smaka.

Därefter kom de till hönan som blev jätteglad att få lite havre av barnen.

Hunden fick sig lite hundmat.

Gårdstomten var mycket nöjd med den hjälp han fått av barnen.

POPULÄRT