HemMånadens TårtaTårta till drivande vaktmästaren Ulrika

Tårta till drivande vaktmästaren Ulrika

–Vi önskar nominera vår kunniga kollega Ulrika Bejedal, kyrk- och kyrkogårdsvaktmästare, Madesjö kyrkogård till en tårta, säger arbetslaget vid kyrkogården i ett brev till redaktionen. Motiveringen lyder:

”Ulrika har ett stort engagemang och vilja att kyrkogården alltid ska vara fin för alla besökare som kommer. Hon är en bra arbetskamrat för att hon är så drivande, kunnig och full av energi i sina projekt. Hon är en spindel i nätet som ger positiv energi till arbetslaget. Därför tycker vi att hon är värd en tårta!”.

Jag kör bort till Madesjö kyrka och kliver in till Ulrika i matrummet mitt under lunchpausen.

–Vilken överraskning. Vad goa när är, säger Ulrika med tårar i ögonen.

–Att jobba som kyrk- och kyrkogårdsvaktmästare är fantastiskt roligt, jag älskar det! Jag har varit här som teamledare sedan 2018 och vi är ett härligt gäng som alla älskar att jobba nära naturen. Just nu är det extra mycket att göra. Vi går mot en längtans tid då många blomsterplanteringar ska göras och det ska hållas snyggt runt om och på gräsmattorna. Men alla årstider har sina utmaningar och charm. Så att kratta löv och skotta snö och att alltid hålla fint i kyrkorummen i samband med gudtjänster, dop, bröllop, begravningar och andra program som sker där är också en del av arbetet som vi gör.

–Tårtan kommer jag att bjuda mina härliga kollegor på nu efter maten, säger Ulrika och tackar än en gång.

Vill du också att någon ska få tårtan ”För att du är värd det” Skicka din nominering till NybroExtra, Storgatan 20 382 30 Nybro eller till loa@nybroextra.se  Glöm inte att ha en bra motivering och ditt eget namn och telefonnummer.

POPULÄRT