HemMånadens TårtaTårta till Strandvägens solsken Rossi

Tårta till Strandvägens solsken Rossi

Marianne Runcrantz vill nominera Ros-Marie ”Rossi” Pettersson, som arbetar på Strandvägens boende till en tårta. Motiveringen lyder:

”All personal inom vård och omsorg förtjänar en tårta, men jag vill ändå ge den till Rossi för att hon sprider sådan glädje och omsorg om de boende på Strandvägen. Hon ger sig alltid tid att lyssna och ge en kram. Hon ordnar aktiviteter och månar om att de boende ska vara fina, snygga i håret m.m. Hon är alltid glad och hjälpsam. Härom veckan när hon fyllde år bakades en tårta som hon bjöd de boende på, vilket var mycket uppskattat. Nu är det Rossi som är värd en tårta”.

Jag traskar bort till Strandvägen för att överraska Rossi, som med ett stort leende och tårar i ögonen tacksamt tar emot tårtan.

–Vad glad jag bli, detta var inget jag väntat mig, säger hon.

–Jag har jobbat här på Strandvägen i fem år och trivs fantastiskt bra både med att hjälpa till hemma hos de boende och ordna aktiviteter här i matsalen. Idag ska det bli bingo och vi har också mycket musikaktiviteter dagligen och även körsång. Jag började inom vården redan i min ungdom. Bl.a. jobbade jag på Tallgården och 23 år på Törnvägen. Jag  älskar att få jobba med äldre människor, de ger mig så mycket glädje tillbaka. 

–Tårtan tar jag med hem då jag är ledig i helgen och bjuder dem som kommer. Mitt hem står alltid öppet, säger Rossi.

POPULÄRT