HemNyheterPopulärt med kryddväxter

Populärt med kryddväxter

Nu är våren här och utomhusväxterna, produkter till trädgården samt bär- och kryddsäsongen är igång på riktigt. Hos Växtriket i Nybro hittar du allt för din trädgård.

– Vår utemarknad är fylld av uteväxter som bärbuskar, träd och blommor samt fina krukor. Här hittar du bl.a. en stamros som kan vara ute året runt och många olika sorters syrener, säger Monika Jonsson ägare till Växtriket.

Kryddväxter

– Just nu är det mycket populärt att odla kryddväxter för både doften och smakens skull. Har du inte möjlighet att odla på friland går det lika bra i kruka. Fördelen med krukodling är att du kan ställa den i närheten av köket eller grillen så att du snabbt kommer åt ditt kryddförråd, säger Monica.

”Easy Grow”. En förpackning med försådda pluggar av kryddor och som fungerar som växthus.
”Easy Grow”. En förpackning med försådda pluggar av kryddor och som fungerar som växthus.

­– Från Nelson Garden finns nu ”Easy Grow”. En förpackning med försådda pluggar av kryddor och som fungerar som växthus.

– Många kryddor är ettåriga och kan sås direkt på växtplatsen, eller köpas förodlade och planteras ut. Perenna kryddor planterar du som färdiga plantor från kruka. 
Det viktigaste är att välja en solig plats. 
Plantera ut kryddorna i maj-juni, när risken för frost är över.

För objudna gäster som sniglar finns denna koppartejp, som du kan prova, säger Monica.  Nu har vi även bevattningspinnar hemma.
För objudna gäster som sniglar finns denna koppartejp, som du kan prova, säger Monica.
Nu har vi även bevattningspinnar hemma.

– Nu har vi äntligen fått hem bevattningspinnar till flaskor, som varit efterfrågat. Dessa kan ställas in så den klarar bevattningen av krukan i upp till två veckor. För objudna gäster som mördarsnigeln finns en koppartejp som viras runt krukor och pallkragar.

 

Mer om vad som är på gång i trädgården läser du i NybroExtra som kommer i brevlådan på onsdag 27 april

POPULÄRT