HemNyheterGlada stipendiater på vårkonserten!

Glada stipendiater på vårkonserten!

När kulturskolan bjöd på vårkonsert delades inte mindre än 10 stipendium ut, till ungdomar som deltagit i kulturskolans verksamhet.

– I år har vi så många duktiga elever som genom kunskap, engagemang, flit, god kamratskap och genom att vara bra förebilder visat att de är väl värda att premieras, sa kulturskolechef Thomas Björklund-Svensson, som delade ut stipendierna, som bestod av en liten pengagåva.

Från visa till opera

Under vårkonserten fick vi höra flertalet av kulturskolans elever framföra en blandning från visa, klarinett, piano och gitarrspel till musikalsång, opera och hårdrock.

Thomas passade även på att tacka alla duktiga och engagerade lärare på kulturskolan som tillsammans lär eleverna att utvecklas inom musik och sång.

Adam Aronssons fond

Det stora stipendiet på 5000 kronor ur Adam Aronssons fond tilldelades Vanda Liljegren, slagverk.

– Vanda är en enastående duktig tjej, som genom idogt flit ständigt utvecklas. Hon är så duktig att hon redan nu skulle kunna gå på musikhögskolan, säger Thomas.

– Vidare är hon en riktigt god förebild och deltar alltid i alla kulturskolans aktiviteter och framträdanden, både som solist och i grupp. Grattis Vanda.

Marine Arvidsson

Mer bilder från konserten ser ni i NybroExtra som kommer i brevlådan onsdag den 25 maj.

POPULÄRT