HemNyheterGunvor Munck Svensson – ”Årets entreprenör i Nybro 2016”

Gunvor Munck Svensson – ”Årets entreprenör i Nybro 2016”

Nybro Företagsgrupp meddelade på fredagseftermiddagen att årets entreprenör 2016 tilldelas en kvinna ”med glimten i ögat” som visar stort intresse för teknik och miljöfrågor och som har många järn i elden.

Motiveringen till priset lyder: “Årets entreprenör 2016 är en person som visar på stort intresse för teknik och miljöfrågor. Under många år har hon arbetat med ständig utveckling inom en traditionell bransch. Genom sitt mentorskap till såväl UF-företag som till nystartade företag delar hon med sig av sin kunskap. Hon är också en eldsjäl som visar stort engagemang för sin hembygd. Priset till “Årets entreprenör 2016″ går till Gunvor Munck Svensson.”

– O vad roligt att bli uppmärksammad. Det är jättekul med positiva saker, säger en glad och överraskad Gunvor när hon uppvaktas med blommor av Nybro Företagsgrupps ordförande Jörgen Ingvarsson och Carolina Thaysen.

Gunvor Munck Svensson är vd för Smålandslogistik. Företaget som ständigt växer och som bara det senaste året anställt 50 nya medarbetare. De omsätter cirka 500 miljoner kronor.

– Vi är ca 60 medarbetare i Nybro och totalt 450 medarbetare i Sverige och jobbar hela tiden på tillväxt. Just nu är fokusen stor på Stockholm. Ingenting är omöjligt för mig och det är viktigt att hela tiden ha tillit till min personal, säger Gunvor.

Teknik och miljö

– Jag har ett stort intresse för teknik och miljöfrågor. Vi har nyligen satt in transics dvs. nya tekniska system i våra lastbilar och för att minimera utsläppen kör vi på HVO ett ecobränsle framställt av vegetabiliska oljor och/eller animaliska fetter från t ex slaktavfall, vilket är bra för miljön, säger Gunvor.

Aktiv fritid

På fritiden driver Gunvor även ett bed and breakfast i hemmet där det även finns hundar, katter, hönor, hästuppfödning och skogsbruk. Hon är medlem i Rotary och har under många år varit mentor för flera UF-företagare på Åkrahällskolan. Dessutom har hon familjen och barnbarnen att umgås med varje ledig stund.

– Jag måste alltid ha någonting att göra, annars blir jag rastlös. Jag tycker om att ha folk hemma hos mig och träffar många från hela världen genom min uthyrning via Airbnb.

Gunvor har tidigare tagit emot priser som ”Årets Nybroit” ”Kalmar läns entreprenör ” ”Årets miljöföretag i Sverige” och ”Årets transportföretag”

Priset som ”Årets entreprenör i Nybro 2016” består av en glasskulptur tillverkad av Ludvig Löfgren och delas ut av Nybro Företagsgrupp i samband med näringslivsdagen i Pukeberg torsdagen den 6 oktober.

POPULÄRT