HemNyheterProffsmålvakt har köpt affärshus i Nybro

Proffsmålvakt har köpt affärshus i Nybro

Kalmar FF:s tidigare fotbollsmålvakt Etrit Berisha är numera proffs i Italien. Han startade den 26 januari bolaget Etida Invest AB, som nyligen har köpt den affärsfastighet utmed Storgatan i Nybro, där bl.a. Optiktjänst och Salong Två Klippare håller till.

Enligt hemsidan är verksamheten vid Etida Invest AB inriktad på att äga och förvalta fast och lös egendom såsom fastigheter och värdepapper. Ende ordinarie ledamot i bolagets styrelse är Etrit Berisha.

När det gäller fotbollen spelade Etrit Berisha för Kalmar FF åren 2008-2013. Han värvades sedan till Lazio i Italien och är sedan i fjol utlånad till Atalanta. Dessutom spelar han sedan 2012 i Albaniens landslag och var exempelvis med vid EM i somras.

 Snart 100 år

Salong Två Klippare drivs av Börje Andersson, sedan åtskilliga år.

– Som kuriosa i sammanhanget kan nämnas att det år 2020 faktiskt är 100 år sedan den första frisersalongen startade i denna affärsbyggnad. Jag har inte träffat Etrit Berisha ännu, men väl hans far, som har gjort ett positivt intryck. Det nya företaget, som Etrit Berisha driver har mer på gång i Nybro, säger Börje Andersson.

Fotbollsintresse

Den nya fastighetsägaren Etrit Berisha och Börje Andersson har ett gemensamt intresse nämligen fotboll. Den sistnämnde är sedan länge engagerad i Nybro IF.

I och för sig kommer väl knappast Etrit Berisha dyka upp i brådrasket, men förmodligen får Börje Andersson tillfälle att tala med den nya fastighetsägaren framöver. Det skulle inte förvåna om samtalsämnet då blir fotboll…

INGVAR GUNNARSSON

POPULÄRT