HemMånadens TårtaTårta till glädjespridarna i Eds orkester

Tårta till glädjespridarna i Eds orkester

Augusti månads första tårta delades ut till musikanterna i aktiva och ungdomliga Eds orkester, som kvällen till ära släppte sitt första album ”Äntligen”.

Motiveringen från Allan Pettersson lyder:

”Jag vill uppmuntra de härliga grabbarna i Eds orkester med en tårta. De har i många år varit en glädjespridare för alla oss Nybrobor med sin härliga musik.”.

NybroExtra överräckte tårtan till gänget på Qvarnaslät, där de spelade under säsongsavslutningen och hade release för sitt allra första album.

För 87 år sedan bildades orkestern av Bert och Börjes pappa Kjell Ed och har genom åren haft många konstellationer. Dagens medlemmar i bandet är aktiva i Nybros musik- och kulturliv och genomför ständigt ett stort antal konserter både i och utanför Nybro kommun.

– På så sätt håller vi orkestern levande, men upprätthåller även minnen och traditioner från förr levande. Både för oss själva men framförallt vår publik, berättar sångaren Lars Ammert.

– Skivan vi gjort är närproducerad i Nybro kommun. Den är inspelad och mixad i mars 2017 i Luvehult Records, Studio 1. Där vi omsorgsfullt mejslat fram toner, texter och melodier under producenten Olof Everborns vaksamma öron. Nu ser vi fram emot att åka på turné med en färsk skiva i bagaget. Vi rivstartar stenhårt med två spelningar denna vecka. Ikväll och i senare i veckan i Kråksmåla kyrka.

Killarna blev mycket glada för tårtan och tackar ödmjukast.

– Hoppas vi ses under turnén. Den 7 december är vi på Mejeriet, hälsar gänget i Eds orkester.

Eds orkester spelade under säsongsavslutningen på Qvarnaslät mycket filmmusik men även låtar av Lasse Berghagen, Ted Gärdestad och Elvis Presley.

 

Marine Arvidsson

 Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”?

Maila namn och en motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT