HemNyheterEdith och Ella var delaktiga när Liljas ombyggda serviceverkstad invigdes

Edith och Ella var delaktiga när Liljas ombyggda serviceverkstad invigdes

– Vi är glada över vår ombyggda serviceverkstad och kundmottagning och att bilförsäljningen rullar på mycket bra, berättade koncernchef Ingemar Andersson när han hälsade välkomna till invigningen av Liljas ombyggda skadeverkstad i Nybro.

 Kommunstyrelsens ordförande Christina Davidson klippte bandet som Ingemars bonusbarnbarn Ella och Edith Wansland höll i.

Kommunstyrelsens Ordförande Christina Davidson klippte bandet till ombyggda serviceverkstaden assisterad av Edith och Ella Wansland.

Ingemar berättade lite historik om Liljas som startade för 90 år sedan samt att det den 25 juni är 44 år sedan han själv började på företaget.

Skadeverkstaden

Nya skadeverkstaden består av en besiktningshall, där personalen först tar in bilen, kollar skadan och ger kunden ett kostnadsförslag. Därefter tas bilen in för reparation i den stora fräscha verkstadshallen.

– En omfattande renovering av hela fastigheten har genomförts till gagn för befintliga och nya hyresgäster. Kalmar Billackering som tidigare var i dessa lokaler har nu flyttat in i omgjorda fräscha lokaler i förutvarande armaturfabriken.  Investeringen i skadeverkstaden har kostat 15 miljoner kronor och i fastigheten i Nybro har en sammanlagd investering på 250 miljoner kronor gjorts. Under de kommande tre åren skall en investering på 250 miljoner även göras i Borgholm. Ett bygge som väntas vara klar att invigas på julafton 2019, berättar Ingemar med ett skratt och glimten i ögat.

Besiktningshallen dit bilarna först tas in för att personalen ska bedöma skadan.

Kundmottagning och solceller

Det har under året även skett en ombyggnad i kundmottagningen som numera ser likvärdigt ut som i samtliga av Volvos anläggningar och håller en modern linje. Liljas kunder möts av en ny välkomnande reception och butik i bilanläggningen.

Framöver kommer även solceller att placeras på fastighetens tak för att bidra till anläggningens elförsörjning.

Lennart Edvardsson från Volvo Car Group var inbjuden för att prata framtidens säkerhetstänk på bilarna.

Framtiden

Lennart Edvardsson från Volvo Car Group i Göteborg var inbjuden för att visa en film om framtidens säkerhetstänk och skadeverksamhet. Han berättade också om den otroliga utvecklingen som skett under de senaste fyra åren, men att skador uppkommer alltid på bilar, trots det. Lennart betonade också hur viktigt det är att få in yngre skadetekniker i branschen.  Sedan nämnde han också om elbilar som kommer bli stort framöver.

Tobbe Eriksen och Ola Petersson beredda att avtäcka världspremiären av nya Volvo V 60.
Nya Volvo V60 väntas bli sommarens hetaste bilnyhet.

Innan kaffet var det sedan dags för en världspremiär. Under varma applåder från inbjudna gäster och personal avtäcktes nya Volvo V60, som väntas bli sommarens hetaste bilnyhet.

Under kommande helg den 16 och 17 juni är allmänheten inbjuden att kolla in den ombyggda verkstaden. Spelare från Nybro Vikings kommer finnas på plats utanför anläggningen och bjuda på grillade hamburgare.

POPULÄRT